نمايش پست تنها
قديمي 05-09-2006   #13 (permalink)
ppoouuyyaa
Addict

ppoouuyyaa's Avatar

تاريخ عضويت: Feb 2006
محل سكونت: پارلمو يكي از شهرهاي ايتاليا
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 144
از ایشان 389 بار سپاسگزاري شده است
Thumbs up پاسخ : بيماري زئونوز ( بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوان )

میلوئیدوز

اسامی مترادف :بیماری ویتمور ، مشمشه کاذب ، شبه مشمشه

عامل : سودو موناس ( مالئو میسس) سودو مالئی ، ( باسیلوس و یتموری )

اثرات بهداشتی : دوره نهفتگی بیماری 4 تا 5 روز است . در شکل نا گهانی ، بیمار طی چند روز پس از تظاهر نشانی های تب ، پنومونی ( ذات الریه) ، و گاسترو آنتریت ( التهاب معدی - روده ای ) تلف می شود . عموما بیماری دستگاه تنفس را مبتلا ساخته و از برونشیت( التهاب نایژه ها) خفیف تا پنومونی شدید و کشنده متغیر می باشد . در شکل سپتی سمیک (وجود میکروب در خون ) با دوره کوتاه ، جراحات اصلی را آبسه های احشایی کوچک در سرتاسر بدن تشکیل می دهد . در سیر طولانی تر بیماری ، آبسه های بزرگتر بهم چسبیده و موضعی شده در یک عضو مشاهده می شود . در موارد مزمن جراحات نکروتیک ( مرگ بافتی) و گرانولوماتوز استخوان و نسوج نرم دیده می شود . شکل بیماری ممکن است از چند ماه تا چند سال بطول انجامد . عفونت ممکن است بطور پنهانی و خفته به مدت چندین سال باقی مانده و سپس در نتیجه عوامل تضعیف کننده تظاهر نماید .

مخزن : حساس ترین حیوانات را گوسفند و بز و خوک شامل میشوند . مخزن باکتری آبهای سطحی و خاک ، بویژه در مزارع برنج و کشت زارهای تازه کشت شده دانه های روغنی می باشد . عفونت انسان و حیوان بیشتر در فصول بارانی اتفاق می افتد .

تماس مستقیم با اب و خاک الوده به باکتری و اساسا از راه جراحات پوستی به انتقال عفونت منجر می شود . در برسی های تجربی انتقال توسط کک موش و پشه ی آئدس نشان داده شده است .

جوامع مورد مخاطره : کارگران برنج کاری ها و مزارع دانه های روغنی در آسیای جنوب شرقی بیشتر در معرض خطر هستند .

انتشار جغرافیایی : مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری عمدتا در آمریکا و آسیای جنوب شرقی

پیشگیری یا کنترل : استفاده از چکمه برای کار در مزارع . کنترل عفونت در حیوانات مشکل بوده اقداماتی چون زه کشی نواحی پست و حوزه های سیلابی مفید شناخته شده است .

با تو هستم
ppoouuyyaa آفلاين است   پاسخ با نقل قول