|
|||||||
| ادبيات , زبان شناسي و فرهنگ بومي انجمن ادبیات و شعر برای دوستدارن شعر و شاعران و بحث هایی در زمینه ادبیات |
![]() |
|
|
LinkBack | ابزارهاي موضوع | نحوه نمايش |
|
|
#31 (permalink) |
|
Connoisseur
![]() تاريخ عضويت: Aug 2007
محل سكونت: کتابخانه ی اتاقم
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 39
از ایشان 1,463 بار سپاسگزاري شده است
|
ه
هال:سرسرا هتل:مهمان سرا
ويرايش توسط IRANSHAHR : 12-13-2007 در ساعت 06:56 PM. |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
کاربر
![]() تاريخ عضويت: Mar 2008
محل سكونت: در آرزوی ایرانی دموکرات و سکولار
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 12
از ایشان 198 بار سپاسگزاري شده است
|
با درود
کلمه نکاح در لغت عرب به معنی مطلق عمل جنسی به کار برده شده و اما مهریه اول توجه بفرمایید که مهریه را با (فتحه روی میم ) باید خوانده شود و متاسفانه برای ما جا افتاده که با (کسره زیر میم ) تلفظ میکنیم. و معنی آن :(از لغت نامه دهخدا ج میم ص211) آنچه داماد دهد به عروس تا رضای آنرا برای نکاح بدست آورد. بسیار ساده مهریه را میپردازند برای جلب رضایت زن تا تن در دهد به انجام عمل جنسی ایکاش به موارد دیگر هم فکر میشد نه این مورد در آغاز زندگی...کاشکی ![]()
|
|
|
|
#36 (permalink) | |
|
Connoisseur
|
نقل قول:
|
|
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
کاربر
|
با درود به شما دوست دانشی
من در اینجا در هیچ منبعی ندیدام اما از دوستان عرب که در حوزه خلیج همیشه پارس زندگی میکنند پرسیده ام و همه همین جواب رو به من دادند. و در ضمن در آرشیو برنامه های آقای مهندس مشیری و همینطور فرود فولادوند هم می توانید گفته های این دو نفر رو ببینید. با آرزوی هنگامی خوش و طلب بخشش از اینکه در جایی که شما حضور دارید من جسارت کردم و مطلبی رو گذاشتم. |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) | |
|
کاربر
|
نقل قول:
آیا شما میتوانید تاریخچه (دهم روز) عاشورا را بدهید که این اسم از چه زمانی ساخته شده و آغاز کربرد آن از چه زمانی بوده. با سپاس |
|
|
|
|
|
|
#39 (permalink) | |
|
Connoisseur
|
نقل قول:
(باشد که ما هم از دانش شما بهره مند شویم.) |
|
|
|
|
|
|
#40 (permalink) |
|
Connoisseur
|
درود لیتو جان،خدمتتان عرض کنم دهم روز را یکی از دوستان در جستار تازی زدایی از زبان پارسی پیشنهاد دادند که در اینجا قرار گرفت،شما واژه ی بهتری پیشنهاد می کنید؟
|
|
|
|
|
|
#43 (permalink) |
|
Enthusiast
![]() تاريخ عضويت: Jan 2008
محل سكونت: سرزمین آتش
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 514
از ایشان 271 بار سپاسگزاري شده است
|
عاشورا در فرهنگ و زبان ایرانی نیست و کاربردی هم ندارد شاید حذف آن از زبان ایرانی بهتر باشد... در باره عاشورا این مطالب را یافتم : معنای لغوی و اصطلاحی عاشورا: دانشمندان زبان عرب بر عربی بودن کلمه عاشورا تأکید دارند. آنان عقیده دارند که اصل این کلمه عربی است و از زبان دیگری گرفته نشده است. قرطبی در تفسیر خود می گوید: عاشورا برگردانده شده از کلمه عاشرة می باشد. عاشرة نیز صفت برای "اللیلة العاشرة" (شب دهم) می باشد و مد آخر کلمه عاشورا برای مبالغه و تعظیم آمده است. اما برخی از شرق شناسان در مورد عربی الاصل بودن کلمه عاشورا اختلاف دارند. با این وجود، این کلمه چه عربی اصیل باشد چه از زبان دیگری گرفته شده باشد، در کتاب های لغت ذکر شده و در زبان عربی به معنی دهمین شب از ماه محرم استفاده می شود که دارای اعمالی است و برخی از فقها عقیده دارند که روزه این روز واجب است. تاسوعا نیز به همین ترتیب قیاس می شود و به معنی اللیلة التاسعة (شب نهم) می باشد. |
|
|
|
|
|
#44 (permalink) |
|
کاربر
|
با درود به شما دوستان
مطلب عاشورا گویی جدی شده من از متن تاریخنامه بلعمی(طبری) این قدیمترین کتاب بازمانده و از گذرگاه تاریخ رد شده عیننا مینویسم. و چون پیغمبر آمد به ماه ربیع الاول اندر و آن سال بگذشت, دیگر سال به ماه محرم اندر جهودان (این لغات منحوسه باید روزی از فرهنگ این مردم پاک شود) را دید روز دهم محرم که روزه داشتند, و این روز را عاشورا خواندندی. و این قدیمترین اثری است که من در آن سخنی در باب عاشورا دیده ام به شخصه و احتمال صحت کلام بسیار بالاست و جالب آنکه با کشته شدن حسین پسر علی در یکروز است و این مردم ساده اندیش ما بر این باورند که این نام بخاطر کشته شدن حسین انتخاب گشته. زهی خجلت کاش ما بجز مفت سخن گفتن تنها روزی 10 دقیقه مطالعه میکردیم, کاشکی. |
|
|
|
| کاربران زير از دوست گرامي lito به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند : |
|
|
#45 (permalink) |
|
Enthusiast
![]() تاريخ عضويت: May 2007
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 128
از ایشان 113 بار سپاسگزاري شده است
|
سلام
دوستان ببخشید من لیستی از کلمات منسوخ یا رو به انحطاط زبان فارسی میخواستم،کسی میتونه در این رابطه کمک کنه.
|