کاربر میهمان به هم میهن خوش آمدید. جهت ثبت نام در هم میهن اینجا را کلیک کنید. با ثبت نام از تمامی مزایای کاربران عضو هم میهن بهره مند شوید

تالارهای بحث و گفتگوی هم میهن | Hammihan Forum

بازگشت   تالارهای بحث و گفتگوی هم میهن | Hammihan Forum > تالارهای موضوعی > سیاست و اقتصاد

سیاست و اقتصاد بررسی مسائل روز سیاسی

پاسخ

LinkBack ابزارهاي موضوع نحوه نمايش
قديمي 12-22-2005   #1 (permalink)
محروم از فعالیت

mohsen best's Avatar

تاريخ عضويت: Oct 2005
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 68
از ایشان 130 بار سپاسگزاري شده است
پيش فرض مشروعیت نظام جمهوری اسلامی ایران

در این تاپیک سعی میکنیم ریشه های مشروعیت نظام جمهوری اسلامی ایران را بررسی کنیم.

mohsen best آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 12-22-2005   #2 (permalink)
محروم از فعالیت

mohsen best's Avatar

جنسيت:
پيش فرض نقل قول : مشروعیت نظام جمهوری اسلامی ایران

اصولا سوالاتی در این مورد باید مطرح شود
1- مشروعیت چیست ؟
2- جمهوری اسلامی چگونه مشروعیت خود را بدست آورده آیا رای مردم به ان انهم مردم ان زمانه که چندان چیزی از نوع حکومت نمیدانستند کافی است ؟
3- چه کسی حق دارد حکومت کند ملاک های ان چیست ؟ایا همه افراد جامعه حق حکومت کردن و یا حاکم شدن یا مثلا رییس جمهور و نماینده شدن را دارند ؟
4- مشروعیت چه رابطه ای با مقبولیت دارد ایا حکومت باید مقبولیت هم داشته باشد ؟
قديمي 12-22-2005   #3 (permalink)
Aficionado

زيبا's Avatar

تاريخ عضويت: Dec 2005
محل سكونت: يه جاي کوچولو تو اين دنياي گذرا
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 76
از ایشان 116 بار سپاسگزاري شده است

و بعدش ....؟؟؟!!!!
قديمي 12-22-2005   #4 (permalink)
مدیران

Sarvenaz's Avatar

تاريخ عضويت: Nov 2005
محل سكونت: همسايه ي پاييز
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 1,070
از ایشان 1,663 بار سپاسگزاري شده است

مشروعيت: من تعريف علميشو نميدونم اما مطابقت داشتن حداكثري با خواست اغلب مردم بايد باشه......و علاوه بر اون....از نظر كشورهاي همسايه هم به رسميت شناخته بشه....دولتي كه همسايگانش قبولش ندارند و باهاش روابط ديپلماتيك برقرار نميكنن از نظر بين المللي شناخته شده نيست...
اما اهرمي كه به اون رسميت ميده در داخل..همون خواست و همگامي با اكثريت مردمه
قديمي 12-22-2005   #5 (permalink)
مدیران

Sarvenaz's Avatar

جنسيت:
Thumbs up نقل قول : مشروعیت نظام جمهوری اسلامی ایران

جمهوری اسلامی چگونه مشروعیت خود را بدست آورده آیا رای مردم به ان انهم مردم ان زمانه که چندان چیزی از نوع حکومت نمیدانستند کافی است ؟
اينجا رو اشتباه نكن داداشم....
راي مردم محترمه و هيچ زماني نميشه بر شناخت و تفهيم اونها خرده گرفت..خواست..خواست مردمه.....
اما در مورد انقلابها...اون چيزي كه اغلب توي تاريخ اتفاق افتاده...تغيير جريان فكري قبل و بعدشه.....انقلابها...هيجاني بودند و موقتي....مثلن انقلاب فرانسه تا هجده..نوزده بار تكرار شد...تا به اون چيزيكه ميخواستند رسيدند.....
مشكلي كه اينجا مطرح ميشه.....تيشه به ريشه زدنه....يعني ما داشته هاي قبل رو با اون چيزيكه بعد به دست مياريم نميتونيم مطابقت بديم و قبليا رو ميريزيم دور....
احزابيكه انقلاب رو تهييج و موجدش شدند فقط حزب اله نبود..اما اتفاقيكه ميفته اينه كه يك حزب..غالب ميشه...بعد از انقلاب ..چه بسيار يران احزاب ديگه تيرباران شدند...هنوز من خانواده چندتاشو نو ميشناسم....كه به دلايل پوچ بدون راي داادگاه اين اتفاق افتاد..و اين اتفاقات..موجد تضعيف احزاب ديگه..و خفقان در بين اونها ميشه تا حزب غالب ..دولت دلخواه خودش رو به حكومت برسونه....
و مردم...هميشه با كساني همراهي ميكنند كه حرف دلشون رو بزنند...دموكراسي يعني خواست مردم و خواست مردم اون زمان اين بوده...
اما امروزه......جاي بحث زياد داره..من خيلي نميگم تا نگي خيلي حرف ميزني..ساكت باش بقيه بگن
Sarvenaz آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 12-22-2005   #6 (permalink)
مدیران

Sarvenaz's Avatar

جنسيت:

چه کسی حق دارد حکومت کند ملاک های ان چیست ؟ایا همه افراد جامعه حق حکومت کردن و یا حاکم شدن یا مثلا رییس جمهور و نماینده شدن را دارند ؟

چند تا سوالو يكباره ميپرسي..گاماس گاماس:
اينكه ملاكهاي تعيين كسي براي حكومت چيه؟بسته به سطح شعور سياسي مردم متفاوته...و نياز جامعه....گاهي نياز جامعه يك فرد مقتدر براي از بين بردن نا آراميه..گاهي هم اقتصاد دان براي مشكلات بزرگ اقتصادي ( زمانيكه كشور توي سراشيبيه)
اما شخص بايد مدير و مدبر خوبي باشه تا از همه توان نظام به درستي استفاده كنه..مثل باقي كشورها..... قانون اساسي هم يكسري خصوصيات رو گفته كه....اگه بخايي ميتونيم درباره نقاط ضعف و قوت اونها هم بحث كنيم...
در مورد حق هم...من نظري ندارم....چون اگه هم بگيم دارن....امكان تساوي وجود نداره
قديمي 12-22-2005   #7 (permalink)
مدیران

Sarvenaz's Avatar

جنسيت:

مشروعیت چه رابطه ای با مقبولیت دارد ایا حکومت باید مقبولیت هم داشته باشد ؟
رابطه مستقيم..................
قديمي 12-22-2005   #8 (permalink)
Enthusiast

sprit's Avatar

جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 0
از ایشان 10 بار سپاسگزاري شده است

درود برشما ....

بنده هم چند پرسش دارم که میخواهم مطرح کنم و مستقیماً در ارتباط با انتخابات و موضوع مشروعیت حکومت است ...( و فارغ از مبانی مشروعیت در آموزه های دینی و غیر دینی ) ....

- آخرین انتخاباتی که در انگلستان در باره پذیرش سلطنت برگزار شد ، در چه تاریخی بوده است ؟

- همچنین ، تاریخ آخرین انتخاباتی که در مورد پذیرش یا عدم پذیرش نظام جمهوری در آلمان ، فرانسه و ایتالیا برگزار شده است ؟

- در چه مقطعی از تاریخ ، در باره تداوم یا براندازی سلطنت در سوئد ، دانمارک ، نروژ و بلژیک و حتی اسپانیا انتخابات برگزار شده است ؟

- چرا علیرغم کشتار چند صد ساله ایرلندیهای شمالی کاتولیک ، دولت فخیمه بریتانیا حاضر نیست نامشروع بودن حاکمیت خود بر این کشور را بپذیرد و چرا حاضر نیست در این مورد یک همه پرسی برگزار کند ، اما از چند هزار کیلومتر آنطرف تر ، دلش شبانه روز به حال مشروعیت نظام جمهوری اسلامی می سوزد ؟

- چرا در ایالات متحده آمریکا ، فقط دو حزب بزرگ وجود دارد و مردم در هر انتخابات ریاست جمهوری مجبورند به یکی از دو نفر رای بدهند .... و این عین آزادی است ... اما در ایران باید ده هزار کاندیدای ریاست جمهوری وجود داشته باشد ؟

- آیا کاندیداتوری یک فرد مسلمان ، بودایی و یا هندو برای کسب مقام ریاست جمهوری آمریکا ( ولو در صورت داشتن تابعیت آمریکایی ) میسر است ؟

- چرا همه رئیس جمهورهای آمریکایی ( خصوصاً از دهه هشتاد میلادی به بعد ) از خانواده های مسیحی و دارای ارتباطات ویژه با کانونهای مسیحی بنیادگرا هستند ؟

پاسخ به این پرسش ها ؛ تا حدودی می تواند ساده لوحی ای را که بر پرسش های این تاپیک حاکم است ، روشن سازد ...

موفق باشید
sprit آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 12-23-2005   #9 (permalink)
محروم از فعالیت

mohsen best's Avatar

جنسيت:

من به موقع پاسخ شما رو میدم
قديمي 12-23-2005   #10 (permalink)
محروم از فعالیت

mohsen best's Avatar

جنسيت:

من اینجا نظر شخص اتون رو میپزسم و انشا... بحث رو میذاریم برای بعد از نظر شما دو ستان
قديمي 12-23-2005   #11 (permalink)
محروم از فعالیت

mohsen best's Avatar

جنسيت:

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله *SARVENAZ*
مشروعيت: من تعريف علميشو نميدونم اما مطابقت داشتن حداكثري با خواست اغلب مردم بايد باشه......و علاوه بر اون....از نظر كشورهاي همسايه هم به رسميت شناخته بشه....دولتي كه همسايگانش قبولش ندارند و باهاش روابط ديپلماتيك برقرار نميكنن از نظر بين المللي شناخته شده نيست...
اما اهرمي كه به اون رسميت ميده در داخل..همون خواست و همگامي با اكثريت مردمه
از لحاظ تعریف که حدود 6 تا 7 تا تعریف داریم که ار منظر مکاتب مختلفه ولی از تعریف شما ممنونم
قديمي 12-24-2005   #12 (permalink)
مدیران

Sarvenaz's Avatar

جنسيت:

در مورد صحبت جناب اسپريت بايد بگم اولن نبايد از تداوم مباحث سياسي بترسيم.....
دومن ...مشكل اصلي سيستم و فيلترهاي اونه...سيستمي كه در هيچ جاي دنيا تجره اينچنيني نداشته و جمهوري اسلامي...اولين تجربه است...
ميدونيد چرا سلطنت با وجود جهان آزاديخواه در انگلستان پا برجاست؟ اگه بتونيد اين سوال رو جواب بديد...اون زمان ما ازتند روي و كند روي دور ميشيم و سياست ما با معضلات بزرگ روبه رو نميشه....
من موافق گروههاي جووني كه فكر ميكنند عالم سياسي هستند.... نيستم ...اونهايي كه درد اجتماع رو نميفهمند و دغدغشون تعصبات بي مفهومه.....و فكر ميكنند با براندازي
همه چيز حل ميشه....
اما اگر ما از خود نقد نكنيم..ديگران نقد ميكنند.....
پس ما كه با درد اجتماع آشناييم...در بطن اون زندگي ميكنيم.... و تاثير سيستمها رو به عينه مي بينيم بايد نقد كنيم.....
اگر ما نقد گريز نبوديم..امروزه شرق شناسان از ما خرده نميگرفتند.....
قديمي 12-24-2005   #13 (permalink)
Enthusiast

sprit's Avatar

جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 0
از ایشان 10 بار سپاسگزاري شده است

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله *SARVENAZ*

در مورد صحبت جناب اسپريت بايد بگم اولن نبايد از تداوم مباحث سياسي بترسيم.....
دومن ...مشكل اصلي سيستم و فيلترهاي اونه...سيستمي كه در هيچ جاي دنيا تجره اينچنيني نداشته و جمهوري اسلامي...اولين تجربه است...
ميدونيد چرا سلطنت با وجود جهان آزاديخواه در انگلستان پا برجاست؟ اگه بتونيد اين سوال رو جواب بديد...اون زمان ما ازتند روي و كند روي دور ميشيم و سياست ما با معضلات بزرگ روبه رو نميشه....
من موافق گروههاي جووني كه فكر ميكنند عالم سياسي هستند.... نيستم ...اونهايي كه درد اجتماع رو نميفهمند و دغدغشون تعصبات بي مفهومه.....و فكر ميكنند با براندازي
همه چيز حل ميشه....
اما اگر ما از خود نقد نكنيم..ديگران نقد ميكنند.....
پس ما كه با درد اجتماع آشناييم...در بطن اون زندگي ميكنيم.... و تاثير سيستمها رو به عينه مي بينيم بايد نقد كنيم.....
اگر ما نقد گريز نبوديم..امروزه شرق شناسان از ما خرده نميگرفتند.....

1- آیا پرسشهای من مفهومی به نام ترس از مباحث سیاسی را در خود پنهان داشت ؟ .... گمان نمی کنم چنین باشد ...
2- آنچه من دست روی آن گذاشتم ، اشاره دقیق به این موضوع بود که کشورهایی که امروز مدافع مفاهیمی مانند دمکراسی و حقوق بشر هستند ، خود پرونده های سیاهی در اینگونه موارد دارند ... اما بر خلاف ما که اصولاً فاقد جنبه استعماری هستیم ، آنها که در دویست سال گذشته از طریق استعمار و استثمار ملل دیگر به انباشت ثروت پرداخته اند ، به تعریف واضح و مشخص و دقیقی از منافع ملی خود دست یافته اند و در جایی که منافع ملی شان اقتضا می کند .... به کلی خاموشند ... و نمونه هایی از این دست را در بالا آوردم .
3- من به خوبی می دانم که به عنوان مثال در مورد انگلستان می خواهید از حربه قدیمی مشروطیت و سمبل وحدت بودن پادشاه استفاده کنید ... اما این حربه نیز تاریخ مصرفش گذشته و ذهن مردم انگلیس امروزه دیگر این را نمی پذیرد که خانواده ای به صرف چنین ادعایی هر ماهه بخش مبالغ عظیمی را برای تامین تشریفات غیر ضروری خود به خویش اختصاص دهد .
4- علاوه بر آن ، بسیاری از مطالبی که مورد پرسش من بود ، اصولاً فاقد پاسخ منطقی است ... مردم باسک سالهاست که خواهان جدایی از اسپانیا هستند و مقاومت ایشان جنبه های خشونت آمیز نیز به خود گرفته است ... چرا اسپانیا در این منطقه همه پرسی برگزار نمی کند ؟
sprit آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 12-25-2005   #14 (permalink)
مدیران

Sarvenaz's Avatar

جنسيت:

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله sprit
1- آیا پرسشهای من مفهومی به نام ترس از مباحث سیاسی را در خود پنهان داشت ؟ .... گمان نمی کنم چنین باشد ...
2- آنچه من دست روی آن گذاشتم ، اشاره دقیق به این موضوع بود که کشورهایی که امروز مدافع مفاهیمی مانند دمکراسی و حقوق بشر هستند ، خود پرونده های سیاهی در اینگونه موارد دارند ... اما بر خلاف ما که اصولاً فاقد جنبه استعماری هستیم ، آنها که در دویست سال گذشته از طریق استعمار و استثمار ملل دیگر به انباشت ثروت پرداخته اند ، به تعریف واضح و مشخص و دقیقی از منافع ملی خود دست یافته اند و در جایی که منافع ملی شان اقتضا می کند .... به کلی خاموشند ... و نمونه هایی از این دست را در بالا آوردم .
3- من به خوبی می دانم که به عنوان مثال در مورد انگلستان می خواهید از حربه قدیمی مشروطیت و سمبل وحدت بودن پادشاه استفاده کنید ... اما این حربه نیز تاریخ مصرفش گذشته و ذهن مردم انگلیس امروزه دیگر این را نمی پذیرد که خانواده ای به صرف چنین ادعایی هر ماهه بخش مبالغ عظیمی را برای تامین تشریفات غیر ضروری خود به خویش اختصاص دهد .
4- علاوه بر آن ، بسیاری از مطالبی که مورد پرسش من بود ، اصولاً فاقد پاسخ منطقی است ... مردم باسک سالهاست که خواهان جدایی از اسپانیا هستند و مقاومت ایشان جنبه های خشونت آمیز نیز به خود گرفته است ... چرا اسپانیا در این منطقه همه پرسی برگزار نمی کند ؟

اينجا قصد نداريم با كسي مقابله كنيم...براي تبادل نظر اومديم و نه اينكه هم رو نقد كنيم كه نظر هر شخصي محترمه....
۱.من اينطور برداشت كردم ... و اگر نه..چه اشكالي داره كه ما با مشروعيت داشتن يا نداشتن نظاممون آشنا باشيم؟
۲.. و در مورد مثالي كه زديد..هميشه و همه جا سياست همراه با اين مسايل داره...اما ما با محكوم كردن ديگران به مشروعيت نميرسيم...اينجاست كه مشكل ايجاد ميشه.....ببينيد..من اولين بار نيست با چنين برخوردي مواجه ميشم....هر زمان اين بحث يا مباحث ديني پيش مياد...همين حرفها زده ميشه ..با نقد ديگران ميخاييم چي رو ثابت كنيم؟ شما نظام جمهوري اسلامي رو با اون چيزي كه خواست مردم سي سال پيش و نياز مردم كنوني بوده مقايسه كنيد...مشكلات بسياري در حقوق اساسي ما وجود داره....
اگر ديگر كشورها مخفيانه ظلم ميكنند..ما فرياد عدالت ميزنيم و آشكارا در قانون مياريم....
۳. در مورد انگلستان نيز سلطنت تنها تشريفاتي است...و بر خلاف اون چيزيكه اينجا گفته ميشه...مردمش نسبت به سلطنت نگاهي سنتي دارند...مردمي بسيار متعصب هستند...
مجلس اعيان و پادشاهي...دخالتي در سياست ندارند..حتي در قانونگذاري....
۴. اين پرسش رو من نبايد پاسخ بدم چون اطلاعاتي در اين زمينه ندارم.....
نه نگاه غربيان به شرق رو قبول دارم...و نه محكوم كردن ديگران براي مشروعيت خود...
شما به جاي طرح سوال ..بهتر بود اول به سوالات...بنا بر اعتقادات خودتون جواب ميداديد كه به دليل زندگي در همين كشور راحتتر پاسخ داده ميشه........ توي ايران خودمون هم چنين نمونه هايي داريم......
اگر به تفكرات شما يا دوستان ديگه بي احترامي كردم عذر ميخام و اين برخورد جديدي با اين مساله نيست....
ما اگر آينه تمام نماي خود باشيم عيوب رو ميبينيم...هيچ كسي دوست نداره چيزي رو براندازي كنه...چون براندازي خرج داره.....
قديمي 12-25-2005   #15 (permalink)
منظومه
Guest

منظومه's Avatar

جنسيت:

به طور کلي بعضي از منتقدين و به نوعي معترضين(که البته کم هم نيستند) .... خودشون هم نميدونند که چي ميخواند ...!!

از جامعهء ايده ال خودشون در رويا صحبت ميکنند .....

اما قدرت ندارند آن را بر واقعيات زندگي انطباقش بدهند ....

پس شروع ميکنند به نق نق کردن .... اينجور افراد هميشه ناراضيند ....

متاسفانه بسياري از ماها از دو مقوله به طور کلي غافليم ....

عافيت .... و امنيت .... باور کنيد واقعا من نميدونم بعضيها حرف حسابشون چيه ....؟؟

پاسخ

ابزارهاي موضوع
نحوه نمايش

قوانين ارسال