|
|
#151 (permalink) |
|
کاربر فعال تالارهای موضوعی
![]() تاريخ عضويت: Dec 2005
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 939
از ایشان 2,715 بار سپاسگزاري شده است
|
دقیقا با گفته تان موافقم که چنین حسی به خواننده کتابهای دکتر منتقل می شود.
اگر در آثار دکتر شریعتی دقت کنید این تفکر انقلابی را از شیعه گرفته. و این نوع نگاه رو مدیون شیعه میداند. در حقیقت ما این تفکر را مدتها از یاد برده بودیم و شریعتی و روشنفکران دوران او نگرش جدیدی را نسبت به اسلام در ایران ایجاد کردند . و هنوز هم به این نوع نگرش احتیاج داریم .
|
|
|
|
#152 (permalink) |
|
Enthusiast
![]() تاريخ عضويت: Oct 2006
محل سكونت: تهران
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 39
از ایشان 53 بار سپاسگزاري شده است
|
پس شما میخواین بگین دوره ی گذر از شریعتی نرسیده؟
خوب جوونها خیلی دوسش دارن از جمله خود من. اما نمیدونم انقلابی که شریعتی دنبالش بود،بوقوع پیوست یا نه هنوز؟
|
|
|
#153 (permalink) |
|
|
عموما انسانها در تفکرات خوشان سعی میکنند یک جامعه کامل و مدینه فاضله را ترسیم کنند .
و شریعتی تلاشش برای رسیدن جامعه ایران به یک جامعه کامل و اتوپیا بوده که البته با توجه به امکانات نمیتوان یک جامعه ایده آل را انتظار داشت اما اینکه چقدر در همان راستا حرکت شده . سوالی است که باید بحث زیادی روی آن شود . شاید نشود در چند خط خلاصه اش کرد! |
|
|
|
|
|
#156 (permalink) |
|
|
خدایا :
این آیه را که بر زبان داستایوسکی رانده ای ، بردلهای روشنفکران فرود آرد که : « اگر خدا نباشد ، همه چیز مجاز است » جهان فاقد معنی ، و زندگی فاقد هدف و انسان پوچ است ، و انسان ِ فاقد معنی ، فاقد ِ مسئولیت نیز هست |
|
|
|
| کاربران زير از دوست گرامي shahab به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند : |
|
|
#160 (permalink) |
|
|
خدایا :
و آنگاه که اینها ، حسین - حامل ِ پرچم سرخ ِ تاریخ - و وارث ِ تنهای ِ آدم ، و مجسمه ی زنده و جاودان ِ اعجاز ِ انسانیت - را عاجز ِ نالانی نشان می دهند که _ در لحظه ی مرگ - از دژخیم ، به زاری و ترحم ، آب ِ خوردن التماس می کند ! اینها که علی - مظهر ِ شرف انسانی و رب النوع ِ شهامت و حریت را - که زبانش در گفتن ِ حق ، همچون شمشیر در کوبیدن ِناحق ، شهره ی تاریخ عالم است ، عنصر سست و جان ترس و شخصیت لرزانی معرفی می کنند که از ترس جان ، با رژیم ظلم بیعت می کند و از ترس جان ، غاصب را خلیفه ی رسمی پیامبر می خواند و از ترس جان به « امام کذاب » اقتدا می کند و از ترس جان ، عضو شورای نامشروع می شود ، و از ترس جان ، مقام ِامامت خویش را - که همچون مقام نبوت ِ پیامبر ، به نصب الهی است - به رای و شور می گذارد ، و از ترس جان، دیگری را در مقامی که خدا باید معین کند ، به رسمیت می شناسند ، و حتی مظهر جوانمردی و سرخیل آزادگی و عظمت انسانی ، از ترس جان ، به حرام زاده ی کافر ِ غاصب و فاسدی دخترش را به زنی می دهد که انحراف ِ جنسی هم دارد ، که غصب را او بنیاد کرده است ، که غلامش همسر عزیز او را زده است ، که خودش خانه ِ او را به آتش کشیده است ، که در ِ خانه اش را او به پهلوی فاطمه زده است ، که او پهلوی فاطمه را شکسته است ، که محسن ِ شش ماهه را ضربه ی وحشی ِ او موجب سقط شده است .... |
|
|
|
|
|
#161 (permalink) |
|
|
خدایا :
« عقیده ی » مرا از دست ِ « عقده » ام مصون بدار. به من قدرت ِ تحمل عقیده « مخالف » ارزانی کن . رشد ِ عقلی و علمی ،ِ مرا ، از فضیلت ِ « تعصب » ، « احساس » و « اشراق » محروم نسازد مرا همواره ، آگاه و هوشیار دار ، تا پیش از از شناختن ِ « درست » و « کامل ِ » کسی یا فکری - مثبت یا منفی - قضاوت نکنم ! |
|
|
|
|
|
#162 (permalink) |
|
|
خدایا
آتش ِ مقدس ِ « شک » را آنچنان در من بیفروز تا همه ی « یقین » هائی را که در من نقش کرده اند ، بسوزد ، و آنگاه ، از پس ِ توده ی این خاکستر ، لبخند ِ مهراوه بر لبهای صبح ِ یقینی ، شسته از هر غبار ، طلوع کند . |
|
|
|
|
|
#163 (permalink) |
|
|
خدایا :
این کلام مقدسی را که به « روسو » الهام کرده ای ، هرگز از یاد ِ من مبر که : « من دشمن ِ تو و عقاید تو هستم ، اما حاضرم جانم را برای آزادی تو و عقاید تو فدا کنم » ! |
|
|
|
|
|
#164 (permalink) |
|
|
خدایا :
به روشنفکرانی که اقتصاد را « اصل » می دانند ، بیاموز که : اقتصاد « هدف » نیست ، و به مذهبی ها که « کمال » را هدف می دانند ، بیاموز که : اقتصاد هم « اصل » است . |
|
|
|