|
|
#1006 (permalink) |
|
انا الانسان لفی خسر
تاريخ عضويت: Jun 2008
محل سكونت: ایـــــــــــــــــــــــــــــران
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 2,789
از ایشان 2,095 بار سپاسگزاري شده است
|
بزرگوار ، از کجای گفتار بنده چنین استنباط کردید !!!؟
آیا با این روش بحث که شما در پیش گرفته اید می توان بحث های چالشی کرد و نتیجه هم گرفت !؟
غلام همت آنم که زیر چرخ کبود ز هرچه بار تعلق پذیرد آزاد است حضرت مولانا ( علیه الرحمة ) : این کفر نباشد سخن کفر نه اینست *** تا هست علی باشد و تا بود علی بود ![]() کار گُل زار شــود گر تو به گلـــزار آیی نرخ یوسف شکند چون تو به بازار آیی الهم عجل لِولیّک الفرج
![]() |
|
|
|
|
|
#1007 (permalink) | |
|
Enthusiast
![]() تاريخ عضويت: Nov 2008
محل سكونت: در سرزمین کوروش کبیر
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 286
از ایشان 196 بار سپاسگزاري شده است
|
نقل قول:
![]() بنده خودم را فرمودم نه اینکه شما گفته باشید.اینجناب گفتم ممکن است کورکورانه در راهی قدم می گذارم و خودم هم نمیدانم.به قول شاعر انکس که «نداند» «نادان» است تا اخر عمر جاهل باقی میماند!!! از نظر بنده اشتباه شریعتی در سیاستهایش بوده است که در بعضی مسائل ضعف هایی داشته است و این ضعفها باعث شدند او نتواند به خوبی منظورش را منتقل کند.اما در زمینه مذهب و فرهنگ بنده دکتر شریعتی را بنیان گذار یک انقلاب فرهنگی و فکری میدانم. گل بی خار در دنیا وجود ندارد ...زیرا گل بیخار خداست ![]()
|
|
| کاربران زير از دوست گرامي parsi به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند : |
|
|
#1008 (permalink) | ||
|
Connoisseur
محل سكونت: زمین ارث ماست
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 266
از ایشان 463 بار سپاسگزاري شده است
|
نقل قول:
پارسی جان . ببینید اینکه شما این مساله را می فرمایید هدف اصلی نیست .بلکه می تواند فرعی باشد بر هدف اصلی .یا زیرمجموعه ای از هدف اصلی تلقی شود .(و ما خلقت الجن والانس الا لیعبدون )و من جن وانس را خلق نکردم جز انکه مرا عبادت کنند . این کلام خدا ست که هدف را حصر می کند با اوردن کلمه الا در این بیان قرانی که هدف تنها عبادت من (الله )بوده است . پس پارسی جان هدف از خلقت انس و جن عبادت الله بوده است . شما ممکن است بپرسید .خوب کمک به هم نوع هم نوعی عبادت است دیگر. اما حقیر پاسخ می دهم که در اسلام دو نوع عبادت وجود دارد یکی وهمی یکی فهمی .عبادت وهمی مثل همان کمک به هم نوع در زیر سایه عبادت فهمی(مثل نماز) ارزشمند است .ورنه از خود چندان ارزشی ندارد .به این بیان قرانی بنگرید . مثل الذين كفروا بربهم اعمالهم كرماد اشتدت به الريح في يوم عاصف لا يقدرون فما كسبوا علي شيء ذالك الضلال البعيد در این ایه خدا به صراحت می فرماید که مثال کسانی که کافر شدند اعمالش را انگار باد می برد یعنی چیزی از اعمالشان برایشان نمی ماند . هدف از این نوشتار ان بود که متوجه باشیم که شخصی مثلا ممکن است بگوید( من دلم پاک است .حالا نظری هم ندارم .روسری را هم برداشتم که برداشتم .مهم انست که دلم پاک است) . ببینید این جور گفتن ایراد دارد .خدا عمل وهمی را در سایه عمل فهمی ارزش می نهد .دل هم پاک باشد(یک عمل وهمی) .مثلا دلیل نمی شود که زنی بی حجاب ظاهر شود (عملی فهمی ) نقل قول:
مهدی313
|
|
|
|
#1009 (permalink) | |
|
Enthusiast
|
![]() نقل قول:
![]() ![]() بله درست است حرفی نیست که باید خداوند را پرستش کرد ولی من در پست های قبل هم گفتم باید به مفهوم و هدف سخنان خداوند توجه کرد.تنها به یک ایه نباید بسنده کرد.دیگر اینکه ببینیم قران در چه زمانی نزول کرده است و هر چیزی را باید در زمان خودش مورد تحلیل قرار داد. من از شما می پرسم ایا خداوند که به همه چیز بی نیاز است واقعا به پرستش بنده و شما نیازمند است ؟ایا خداوند نمی خواسته است با پرستش او چیزی را بفهمیم یا به منظوری برسیم؟ (برای اینکه منظورم را خوب بیان کنم یک مثال ساده می زنم نمی دونم دیدید در جایی بعضی برای اینکه حیوانی را به حرکت بیاندازند غذای مورد علاقه او را به چوبی می بندند بعد بروی حیوان می نشینند و غذا را جلوی سر حیوان میگیرند و وقتی حیوان به قصد خوردن غذا می رود تا ان را بخورد به حرکت می افتد و صاحب ان تا هر جا که بخواهد او را به مقصدی میکشاند...) نه اینکه بگویم ما ان حیوان هستیم بلکه ما نسبت به خداوند خیلی کوچکتر و حقیرتر و ناچیز تریم.و از نظر بنده خواسته خداوند در این است که به درد یکدیگر برسیم داستانی هم است در قران در مورد قوم یهود که خداوند به انها گفت که چند سال خشکسالی و چند سالی فراوانی می دهم اول از همه کدام یک را بر شما نازل کنم.قوم یهود گفتند اول فراوانی.در این چند سال فراوانی انها ذخیره های بسیار کردند و وقتی دوران خشکسالی سر رسید انها نه تنها خود از ان ذخایر استفاده میکردند بلکه داوطلبانه ذخایر خود را بین فقرا و نیازمندان شهرشان تقسیم می نمودند و وقتی خداوند دید قوم یهود با انهمه کله شقی و یکدندگی در کمک به یکدیگر ممتاز هستند از انها بسیار خشنود شد.(که فکر میکنم بقیه خشکسالی را به فراوانی تبدیل میکند) در این ایه خدا به صراحت می فرماید که مثال کسانی که کافر شدند اعمالش را انگار باد می برد یعنی چیزی از اعمالشان برایشان نمی ماند . جناب مهدی بزرگوار شما می خواهید همه با توجه به سلیقه اعتقادات خودتان رفتار کنند . همه می دانیم حجاب در فروع دین است داشتن یا نداشتن زنی را نامسلمان نمیکند از اینها گذشته ما معنی حجاب را یکسری مختصات می دانیم در صورتی معنی حجاب چیز دیگریست.کلا حجاب یعنی پوششی که زن در ان احساس امنیت کند که از ازار متجاوزان بدور باشد.نه اینکه حجاب را معیاری تعیین کنیم و بگوییم چادر یعنی حجاب.همین می شود که جوانان از اسلام سلیقه ای متعصبان که با سلایق سنتی منطبق است دوری میکنند.دوست عزیز متاسفانه ما خطر بزرگ از بین رفتن اسلام را در بی حجابی می دانیم ولی اسلام فقط مساله حجاب و بی حجابی نیست.اسلام اهدافی ارزشمندتر از این مسائل فرعی دارد. ایا شما برنامه «کلید اسرار» را می بینید؟ مسلمانان ترکیه را میبینید؟ می بینید که در ان زنان هم پوششی امروزی دارند و هم مومن هستند.اما چیزی که مسلمان ترکیه فهمیدند ما هنوز نفهمیدیم و ان یاری رساندن بیکدیگر است کمک کردن به یکدیگر است.فقیری را نانی می دهند.زن بیوه ایی را یاری می رسانند اگر به همین زن بیوه کمکی نرسد فرداها ممکن است مجبور به تن فروشی کند. کلید اسرار کاری ندارد که زنی روسری دارد یا ندارد کاری به فرعیات حجاب ندارد بلکه به اصلیات دین اسلام توجه میکند. ![]() ![]() امیدوارم روزی ما هم به نتیجه مسلمانان ترکیه برسیم که مسلمانیمان «صحیح» و «خود جوش» باشد نه اینکه زورکی و جاهلانه مسلمان باشیم. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#1011 (permalink) |
|
Addict
![]() تاريخ عضويت: May 2008
محل سكونت: IRAN - MASHHAD
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 7,866
از ایشان 2,777 بار سپاسگزاري شده است
|
۱۰ سخن از شهید دکتر علی شریعتی که هر کدام در خودش هزاران سخن دگر نهفته است : ....
![]() ![]() ![]() ۱.مسئولیت زاده توانایی نیست ، زاده آگاهی است و زاده انسان بودن. ۲.دلی که از بی کسی غمگین است ، هر کسی را می تواند تحمل کند. ۳.ارزش عمیق هر کسی به اندازه حرفهایی است که برای نگفتن دارد. ۴.عشق به آزادی مرا همه عمر در خود گداخته است. ۵.اگر پیاده هم شده است سفر کن ، در ماندن می پوسی. ۶.خدا و انسان و عشق ، این است امانتی که بر دوش ما سنگینی می کند. ۷..قدرت نیازمند کسی است که در برابرش رام گردد. ۸.مرا کسی نساخت ، خدا ساخت . نه آنچنان که کسی می خواست ، که من کس نداشتم . کسم خدا بود ، کس بی کسان. ۹.هر کسی را نه بدان گونه که هست احساسش می کنند ، بدان گونه که احساسش می کنند ، هست. ۱۰.استوار ماندن و زیر هر باری نرفتن ، دین من است.
|
|
|
#1012 (permalink) | |||
|
Connoisseur
|
نقل قول:
یعنی با صراحت اعلام می کند .من هیچ هدفی نداشته ام از خلقت جن و انس مگر انکه مرا بپرستند . یعنی هیچ موضوع دیگری هدف از افرینش نبوده .مگر عبادت خدا .همین . حالا این هیچ ربطی ندارد به اینکه قران چهع زمانی نزول پیدا کرده است .ده هزار سال قبل هم بود یا ده هزار سال بعد .باز هم هدف از خلقت جن و انس عبدات خداوند بود . خدا نیاز به اینکه عبادتش کنیم ندارد .ولی می خواهد ما را بسازد و در مسیرش حرکت کنیم .این در مسیر حرکت کردن مهم است .اقای پارسی این در مسیر حرکت کردن فقط با عبادت وهمی که توضیحش را قبلا برایتان دادم حاصل نمی شود .او از ما تسلیم را می خواهد .اصل در اسلام عبادات فهمی است و عبادات وهمی هم خیلی ارزش دارد ولی این ارزش در صورتی حبط (نابود )نمی شود که در سایه عبادات فهمی باشد نقل قول:
به بیانی خداوند به این کار یعنی کمک به فقیران خیلی پاداش خواهد داد .اما این پاداش فقط برای کسانی خواهد بود که عبادات فهمی خود را انجام دهند .در غیر اینصورت برای عبادات وهمی به تنهایی پاداشی در ان جهان نیست . مثلا اینکه کسی بگوید( من خوبم .یه فقیران کمک می کنم .صدقه ای هم می دهم .سعی می کنم دروغ هم نگویم .دلم هم صاف است . حالا مثلا نماز هم نخواندم مهم قلبم است .یا حجاب هم نداشتم .مهم قلبم هست که دنبال فساد اخلاقی نیستم .) ببینید اقای پارسی .از لحاظ اسلام اینها به تنهایی ارزش ندارد .بلکه زمانی اینها ارزش دارد که در سایه اعمال فهمی باشد یعنی طرف نمازش را بخواند .حجابش را رعایت کند .در کنار این مهمات .خوب به ازای هر کار خوبی هم که بکند از سوی خدا مزد و پادادش خوبی در یافت می کند نقل قول:
جالب انکه در قران هم در سوره نور مبحث مربوط به حجاب چنین است که (قل للمومنین یغضوا...).یعنی بگو به مومنان که مثلا یغضو کنند و الی اخر .../یعنی مساله حجاب طوری است که خدا به پیامبر (ص)می فرماید که به مومنان این مساله را بگو..نمی فرماید به مردم بگو یا نمی فرماید بگو یا نمی فرماید به مسلمین بگو.ضمنا من نگفته ام حجاب یعنی فقط چادر.اما انچه که از حجاب بر می اید انست که زینتهای زن باید در معرض دید عده ای نباشد .حال اگر شما با غیر چادر .مثلا با مانتوی گشاد هم چنین مساله ای را حل می کنید مشکلی نیست .اما اینکه مثلا باید موی نامحرم پوشیده باشد از ضروریات اسلام است .یعنی حالا شما می گویی چادر نیاز نیست .من می گویم مقنعه یا روسری که حداقل لازم است .انهم روسری ای که مو را بپوشاند مهدی313 |
|||
|
|
|
|
|
#1013 (permalink) |
|
محروم از فعالیت
تاريخ عضويت: Apr 2007
محل سكونت: تهران/شمیران
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 8,559
از ایشان 11,331 بار سپاسگزاري شده است
|
این موضوعی بود که شریعتی از آن میترسید و در نهایت هم زیاد دیدیم.
http://www.youtube.com/watch?v=bKUER...eature=related این کلیپ مدتهاست قسمت عظیمی از ذهن من رو به خود اختصاص داده. آیا در زمان شاه حکومت های پیش مثل شاه محمود هم چنین برنامه هایی بود؟! |
|
|
|
|
|
#1014 (permalink) | |
|
Enthusiast
|
نقل قول:
درود ![]() خیر منظور بنده این نبود که خدا را عبادت نکنیم و نماز نخوانیم و فقط به کمک کردن بپردازیم منظورم این است که درکنار عبادات بیشتر به این مسائل بپردازیم تا اینکه فقط مقدس سازی کنیم. در ضمن به نماز در قران خیلی خیلی بیشتر از پوشش زن تاکید شده است.چون نماز باعث خودسازی همه جانبه فرد میشود. به هرحال بنده در مورد پوشش سختگیر نیستم که زن در چه مختصاتی البسه به تن کند.بنده اگاهی می دهم و انتخاب پوشش را به اختیار زن قرار می دهم چون من جای او انتخابگر نیستم او هم انسان است و حق انتخاب دارد.در مورد نماز هم همینطور است. ولی یادتان باشد کسی که بدون خواندن نماز هم در همه جنبه ها ممتاز است منطقا مشکلی ندارد جز اینکه شکرگزار و سپاسگذار خداوند باشد .انهم می تواند به زبان خودش باشد جبری در کار نیست ![]() دوست عزیز بنده نمی خواهم در مورد مساله ای حساسیت زیادی نشان دهم و جبری به کار برم تا باعث حریص تر شدن جوانان بشوم خداوند این تسلیم شدن را با حق انتخاب می خواهد نه جبر... ضمنا افرینش ما و زندگی دادن به ما یک هدیه ارزشمند از سمت خداوند است .اسلام نیامده است که فرهنگ برده داری را ترویج دهد اسلام امده است راه و چاره به ما نشان بدهد ازادگی را نشانمان بدهد این تسلیم شدن برای درست زندگی کردن خود ماست. ![]() خداوند به همه چیز بی نیاز است.وظیفه ما در قبال این زندگی سپاسگذاری و ستایش اوست. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#1015 (permalink) | |
|
مدیر بازنشسته
تاريخ عضويت: Mar 2008
محل سكونت: زیر یه آسمون تیره میون گرگهای درنده
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 404
از ایشان 2,100 بار سپاسگزاري شده است
|
نقل قول:
|
|
|
|
|
#1016 (permalink) | ||||
|
انا الانسان لفی خسر
|
سلام بزرگوار ،
![]() نقل قول:
اول باید ببینیم تمام فضای ذهن یعنی چه !؟ مثلا ً برای قسمت هایی از ذهن که مربوط به فلسفه ، عرفان ، هنر ، محاسبه ، منطق ، دین و ... وجود دارد آیا شریعتی قابلیت اعتماد دارد !؟ قبلا ً هم عرض کرده بودم که شریعتی آثار و نتیجه گیری های خوب هم کم ندارد اما نتیجه گیری های او آنقدری نیست که چنین اغراقی بتوان کرد و شاید شما با فضاهای دیگر ذهنتان آشنا نباشید یا اینکه به قول روانشناس ها به دنبال یک آرامش رومانتیک کاغذی در افکار و اعتقاداتتان باشید اینها را من نمی دانم ولی خود شما باید بررسی و آفت شناسی کنید . به عنوان مثال به نظر بنده عامل بیشتر دردهای حال حاضر مردم دنیا دور شدن از عرفان است یا خیلی از دوستانی که با ما بر سر اسلام بحث می کنند اصلا ً مشکل فلسفی دارند و خیلی چیزهای دیگر که برای اینها شریعتی نسخه ای ندارد . نمی دانم به عنوان مثال تا چه حدی با افکار و آثار مرحوم علامه محمد تقی جعفری آشنا هستید یا خیلی های دیگر که به قول شما روحانی هستند تا ببینید و مقایسه کنید جایگاههای افراد مختلف را در بازه ی معلومات دینی . اگرچه شاید جوانان ما با بزرگانی چون علامه جعفری ، علامه طباطبایی و ... کمتر آشنا باشند اما چیزی که بدیهیست این است که آثار و شاگردان و تاثیری که این بزرگان در جامعه ( حال به طور ملموس و یا غیر ملموس ) می گذارند به قدری زیاد است که امثال شریعتی شاید ناخودآگاه از همین دامن پرورش می یابند اگرچه شاید شریعتی مقبولیت عوام و شهرت بیشتری داشته باشد اما قطره ایست از دریای این بزرگان ! اینجاست که در می یابیم مثلا ً در تز اسلام منهای روحانیت نه تنها این خود اسلام واقعی است که منها می شود که در سایه ی تفریق این بزرگان سدی برای پرورش امثال خود شریعتی و مطهری نیز در آینده به وجود می آید . شریعتی فرد عاطفی ، دلسوز و زحمت کشی بود که باید از زحماتش قدردانی کرد ولی باید مانند هر انسان دیگری اشتباهات او را نیز متوجه و متذکر شد . نقل قول:
گول از ظاهر کسان نخورید لقمه از دست ناکسان نخورید ای بسا گربه ی سیه نامه بر سر خود نهاده عمامه بحر فریب حزب موش عوام نام خود کرده حجت الاسلام حال اینکه عده ای از مردم فرق بین اهل و نااهل را نمی دانند مشکل از علمای واقعی ما نیست بلکه تراز مردم و انصاف آنها مشکل دارد و البته تنبلی و رفاه طلبی دنیاییشان ! فراموش که نکرده اید قبلا ً خدمت شما عرض کرده بودم که من اسلام را در دره ی شعب ابی طالب می جویم ! اینکه می فرمایید روحانی گذشته با امروز شباهتی ندارد را نمی توان قبول کرد چراکه جناب حافظ نیز 800 سال پیش فرمود : واعظان کین جلوه در محراب و منبر می کنند چون به خلوت می روند آنکار دیگر می کنند و ... پس نشان می دهد دغدغه ی انسان هایی که با ریا و ظاهرسازی و در لباس پیامبر درصدد تخریب هستند یک دغدغه ی جدید نیست و شاید به نوعی از صدر اسلام بوده که نمونه ی بارز آن را می توان خوارج نامید . چون شما فرد باسوادی هستید بیشتر از این وارد جزئیات نمی شوم . پس می بینیم که واقعا ً توجیهی برای چنین تزهایی وجود ندارد . نقل قول:
نقل قول:
![]() |
||||
|
|
|
|
|
#1017 (permalink) | |
|
Connoisseur
|
نقل قول:
با خواندن این نوشته یک سوال به ذهنم رسید .ایا به نظر شما یک مسلمان بی نماز می تواند با هر کار دیگری رضای خدا را جلب کند و در اخرت از رستگاران شود؟ مثلا 100000یتیم را سرپرستی نماید .دروغ سعی کند نگوید .سعی کند غیبت نکند .پول بیت المال را بالا نکشد .رشوه گیری نکند .پارتی بازی نکند .زنا نکند .به زن مردم نظر بد نداشته باشد .اما با همه این اوصاف مسلمانی باشد که نماز نخواند . به نظر شما چنین فردی رضای خدا را کسب کرده است ؟ به بیان دیگر در اخرت از عاقبت به خیر ها می شود اگر به همین وضع از دنیا برود (یعنی بی نمازی)؟ |
|
|
|
|
| کاربران زير از دوست گرامي mehdi313 به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند : |
|
|
#1018 (permalink) | |
|
مدیر بازنشسته
تاريخ عضويت: Mar 2008
محل سكونت: زیر یه آسمون تیره میون گرگهای درنده
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 404
از ایشان 2,100 بار سپاسگزاري شده است
|
نقل قول:
|
|
|
|
|
| کاربران زير از دوست گرامي dokhtar-irony به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند : |
|
|
#1019 (permalink) | |
|
Enthusiast
|
نقل قول:
![]() دوست عزیز شما هم راست می گویید و هم نادرست... چون بنده از این نوع شخصیت ها را دیدم یعنی کسانی که نماز نخواندند یا نماز را با زبان خودشان می خواندند در زندگی از بنده حقیر خیلی بهتر بودند.همین هم برای من سوال است؟.... ![]() اما از جنبه ای حق با شماست چون نماز وسیله ای برای خودسازی است و جوانی که نماز نمی خواند هر لحظه ممکن است در ارتکاب گناه قرار بگیرد.به نظر بنده بهتر است نماز خوانده شود و البته نه اجباری بلکه باید با اگاهی بسیار خوب ان را به دیگران منتقل کرد.نحوه اگاهی دادن خیلی مهم است(صمیمت بین اگاهی دهنده و جوان) ![]() |
|
|
|
|
|
|
#1020 (permalink) | |
|
انا الانسان لفی خسر
|
نقل قول:
البته من منکر آسیب های سیستم و ساختار پرورش و توسعه ی به اصطلاح روحانیان در ایران نیستم و بنده نیز انتقادات زیادی در این زمینه دارم ! اما اینها دلیل نمی شود که صورت مسئله را پاک کنیم و نظریه ای رادیکالی را به جامعه القا کنیم ! آن هم نظریه ای که نه به آن شخص مربوط می شود و نه میزان اطلاعاتش در آن زمینه به اندازه ی کافیست ! مثلا من دکترای کامپیوتر را داشته باشم و بعد بیایم در مورد ساختار هنر خوشنویسی نظریه ای چالشی بدهم بزرگان آن هنر چه برخوردی می کنند ! اگر چه شاید این نظریه ی من مورد قبول عوام باشد ( چون از ساختار و مسائل درونی آگاهی ندارند ) اما در مقام کارشناسی ارزش عملیاتی و قابل بررسیی نخواهد داشت و همیشه در همان حد عوام باقی می ماند !در گفتار شما موارد متناقض زیاد وجود دارد ! نمونه های زیادی وجود داشته که تا حدی تا الان به آنها اشاره کرده ام و نمونه ی آخر آن هم این ادعای پست قبلیتان که با موضعتان کاملا ً متناقض است ! از یک سو می فرمایید که شریعتی را هم تراز با مجتهدین نمی دانید از سوی دیگر وقتی نظر مجتهدین را در مورد برخی از نظریات شریعتی می شنوید جبهه گیری می کنید ! ![]() |
|
|
|
|
| کاربران زير از دوست گرامي Gole Sorkh به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند : |