کاربر میهمان به هم میهن خوش آمدید. جهت ثبت نام در هم میهن اینجا را کلیک کنید. با ثبت نام از تمامی مزایای کاربران عضو هم میهن بهره مند شوید

تالارهای بحث و گفتگوی هم میهن | Hammihan Forum

بازگشت   تالارهای بحث و گفتگوی هم میهن | Hammihan Forum > تالارهای هنری > ترانه و موسیقی > هواداران

پاسخ

LinkBack ابزارهاي موضوع نحوه نمايش
قديمي 12-25-2009   #1 (permalink)
رهگذر

azsxdc's Avatar

تاريخ عضويت: Dec 2009
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 0
از ایشان 0 بار سپاسگزاري شده است
Icon17 بخشی بیاد شادروان هایده عزیز - بزرگ بانوی موسیقی ایران (گفته ها و نا گفته ها)

دوستان عزیزم, من این بخش رو تو 3 تا سایت دیگه هم دارم, دوست دارم در این فروم هم داشته باشمش.

ويرايش توسط azsxdc : 12-25-2009 در ساعت 01:50 AM.
azsxdc آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 12-25-2009   #2 (permalink)
رهگذر

azsxdc's Avatar

جنسيت:
Icon17 پاسخ : بخشی بیاد شادروان هایده عزیز - بزرگ بانوی موسیقی ایران (گفته ها و نا گفته ها)

می خوام قبل از هر چیز, دلیل خودم رو برای زدن این تاپیک عنوان کنم.
راستش چند وقتی هست که خیلی تو حال و هوای آهنگ های هایده هستم, تو زندگیم هر وقت دلم خیلی می گیره و بغضی توی گلوم گیر می کنه, تنها صدایی که می تونم باهاش ساعت ها گریه کنم, صدای هایده است.

همیشه دوست داشتم بدونم این صدا چی داره که بعد از گذشت این همه سال از وفاتش, هنوز که هنوزه طراوت و شادابی خودش رو حفظ کرده و نسل های جدید هم که حتی اون رو ندیدن یا موقع مرگش کودک بودن, دوستش دارن.

دلیل های زیادی پیدا کردم که دوست دارم با هم در اینجا به بحث و تبادل نظر راجع به اونها بپردازیم.

امیدوارم این تاپیک, از برترین تاپیک های فارسی بشه.
قديمي 12-25-2009   #3 (permalink)
رهگذر

azsxdc's Avatar

جنسيت:
پيش فرض پاسخ : بخشی بیاد شادروان هایده عزیز - بزرگ بانوی موسیقی ایران (گفته ها و نا گفته ها)

بحث اول
تنوع کارهای شادروان هایده

یکی از ویژگی های منحصر بفرد هایده, تنوعی هست که در کارهایش وجود دارد.

از لحاظ موسیقی می توان کارهای هایده را به 3 دسته:
سنتی
پاپ
کوچه بازاری (یا بتعبیری دیگر بزمی)

***شایان ذکر است که هایده, بخاطر علاقه شدیدش به موسیقی سنتی از آهنگسازانش می خواست تا کارهای ترکیبی نیز ایجاد کنند.***

از لحاظ موضوعی هم می توان به تعدادی از برجسته ترین انها اشاره کرد:

1- غم (آهنگ هایی همچون "مستی", "راز دل", "تو که نیستی", "ای خدا" و ...)

2- حس دوری از وطن یا نوستالژی (آهنگ هایی همچون "بهار بهار", "ترانه سال", "آشیونه", "زمونه" و ...)

3-طعنه به مسائل س ی ا س ی و اجتماعی (آهنگ هایی همچون "بزن تار", "ساقی", "روزای روشن", "همخونه" و ...)

4- درد دل (آهنگ هایی همچون "عروسک", "قصه من", "یا رب", "تاریخ عشق" و ...)

5- عشق پاک (آهنگ هایی همچون "بهانه", "شانه هایت", "جادو", "گل واژه" و ...)

6- عشق نافرجام (آهنگ هایی همچون "مینای دل", "سراب", "نرگس شیراز", "باده فروش" و ...)

7- زندگی (با همه بدی ها و خوبی هایش) (آهنگ هایی همچون "زندگی", "ای زندگی سلام", "دل دیوونه", "ساغر هستی" و ...)

8- شادی (آهنگ هایی همچون "مهمان", "شب عشق", "راوی", "سر به هوا" و ...)

9- ناز و کرشمه (آهنگ هایی همچون "نگو نمیام", "عسل چشم", "سرای عشق", "خونه به خونه" و ...)

***البته بسیاری از آهنگ ها در یک یا چند موضوع یا "تم" مشترک هستند.***
قديمي 12-25-2009   #4 (permalink)
رهگذر

azsxdc's Avatar

جنسيت:
پيش فرض پاسخ : بخشی بیاد شادروان هایده عزیز - بزرگ بانوی موسیقی ایران (گفته ها و نا گفته ها)

دشمنان او همیشه می گفتند که احساسی پشت این آهنگ ها نیست و همه بازاری هستند. قطعا این حرف در مورد برخی از آهنگ های هایده, قابل بررسی است, اما در مورد بسیاری از آنها چنین مطلبی صحت ندارد. زیرا در غیر این صورت تا به این حد جاودانه نمی ماندند.

واقعا آهنگ هایی مثل "قصه من", "دل دیوونه" و "زندگی" به مدد ترانه های شادروان هدیه (لیلی کسری), اوج احساس را در تاریخ موسیقی پاپ ایران بنمایش می گذارند.
قديمي 12-25-2009   #5 (permalink)
رهگذر

azsxdc's Avatar

جنسيت:
Icon17 پاسخ : بخشی بیاد شادروان هایده عزیز - بزرگ بانوی موسیقی ایران (گفته ها و نا گفته ها)

دوستان عزیزم, بحث اول ما در مورد تنوع کارهای شادروان هایده است.
چند وقت پیش آهنگ بسیار جالبی از ایشان پیدا کردم که قبلا نشنیده بودم, این کار یکی از کارهای قبل از انقلاب ایشان است, اما اطلاعات بیشتری در اینترنت پیدا نکردم.

نام این آهنگ بسیار استثنایی "ای خدا" هست. البته بعد از انقلاب هم شادروان هایده آهنگی به همین نام دارند که ترانه آن کاملا متفاوت است. ویژگی برتر این آهنگ در ترکیب موسیقی سنتی و پاپ هست. بدین صورت که آهنگ با سبک پاپ آغاز می شود و سپس در زمان 2:30 تغییر رویه داده و به سنتی تبدیل می شود و سپس دوباره از 4:30 بتدریج دوباره به پاپ بر می گردد. شما می توانید اوج صدای هایده را در اجرای این دو سبک موسیقی در یک آهنگ ببینید.

در مورد ترانه, می توانم بگویم که براحتی اشک هر شنونده ای را جاری می سازد. ترانه ای که شکایتی از خداوند را مطرح می کند و به لحظات از دست رفته حسرت می خورد و در آخر مرگ خویش را نزدیک می بیند.

لینک دانلود, آپلود شده توسط خودم:

هایده - ای خدا

------------------------------------
متن ترانه:

قسمت پاپ

ای خدا ای خدا ای خدا
دیگه دنیا واسه من تاریکه
زندگی کوره رهی باریکه
آخر قصه من نزدیکه
این منم از همه جا, وا مانده
از همه مردم دنیا, رانده
رانده و خسته و تنها مانده