کاربر میهمان به هم میهن خوش آمدید. جهت ثبت نام در هم میهن اینجا را کلیک کنید. با ثبت نام از تمامی مزایای کاربران عضو هم میهن بهره مند شوید

تالارهای بحث و گفتگوی هم میهن | Hammihan Forum

بازگشت   تالارهای بحث و گفتگوی هم میهن | Hammihan Forum > تالارهای موضوعی > فلسفه و منطق

فلسفه و منطق بحث و گفتگو در باب فلسفه و منطق آشنایی با فیلسوفان و بررسی مسائل و موارد موجود

پاسخ

LinkBack ابزارهاي موضوع نحوه نمايش
قديمي 01-22-2010   #1 (permalink)
مدیران

Rayan's Avatar

تاريخ عضويت: Dec 2007
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 3,979
از ایشان 5,813 بار سپاسگزاري شده است
Question آیا ضدتحجر بودن، به معنی متحجر نبودن است؟

منظور از تحجر، تعصب بی اندازه بر عقیده شخصی است، و در هر زمینه ای میتواند مطرح باشد.

با تشکر.
Rayan آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر از کاربران ، از دوست گرامي Rayan به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کرده اند :
قديمي 01-30-2010   #2 (permalink)
مدیران

Rayan's Avatar

جنسيت:
پيش فرض پاسخ : آیا ضدتحجر بودن، به معنی متحجر نبودن است؟

تشکر بابت تائید.
قديمي 01-31-2010   #3 (permalink)
کاربر

shadmehrbaz's Avatar

تاريخ عضويت: Jun 2008
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 5
از ایشان 15 بار سپاسگزاري شده است

تحجر يعني بسته شدن فكر !
شادمهر(ع)

Sorry
shadmehrbaz آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 01-31-2010   #4 (permalink)
مدیران

Rayan's Avatar

جنسيت:

آیا این «بستگی فکر» میتونه همه گیر باشه؟

یعنی مثلا آیا یک منتقد دین، میتونه اندازه یک متعصب دینی فکر بسته ای داشته باشه و حرفها و عقایدش ناشی از نگاه تک بعدی و بسته ش باشند؟ (در واقع تحجر از بعدی دیگر) .
کاربران زير از دوست گرامي Rayan به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند :
قديمي 01-31-2010   #5 (permalink)
کاربر

Novinpress's Avatar

تاريخ عضويت: Dec 2009
محل سكونت: همه جا و هیچ جا
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 3
از ایشان 40 بار سپاسگزاري شده است

تحجر میتونه تو هر شاخه ای رخ یده, حتی در مورد افردی که افکار ضد تحجری دارند.
نقل قول:
تحجر يعني بسته شدن فكر !
گاهی فرد محجر این طور فکر می کنه که فکرش بسته نیست این بسته به دید فرد داره.

نقل قول:

یعنی مثلا آیا یک منتقد دین، میتونه اندازه یک متعصب دینی فکر بسته ای داشته باشه و حرفها و عقایدش ناشی از نگاه تک بعدی و بسته ش باشند؟ (در واقع تحجر از بعدی دیگر) .
این بستگی به فردش داره
قديمي 01-31-2010   #6 (permalink)
رهگذر

Farzan2010's Avatar

تاريخ عضويت: Jan 2010
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 74
از ایشان 24 بار سپاسگزاري شده است

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله rayan نمايش نوشته ها

درود ،
موضوع تاپیک بسیار جالب است و خوشحال خواهم شد که در بحث شرکت داشته باشم .
درباره ی اینکه آیا یک منتقد مذهب می تواند همانقدر متحجر باشد که یک متعصب به مذهب ، باید بگویم ، بنا بر تعاریفی که من از بسیاری واژه ها و نماد ها دارم ، بله ! .
اما پیش از این که به این بحث بپردازم که چرا " بله " ، بهتر می بینم که یک بار تعریفی از " مذهب " و " دین " داشته باشم . بنا بر تعریف " من " ، مذهب در واقع مجموعه اعمالی است که فرد رفتارش را به آنها آراسته می کند ، آن رفتار ها را انجام می دهد اما در اینجا پای مسئولیت پذیری شخصی نسبت به آن رفتار ها در میان نیست . برای مثال شخصی به کتابی مانند " قرآن " اعتقاد دارد و رفتار های نوشته شده در قرآن را تنها به دلیل نوشته شدن آن رفتار ها در قرآن انجام می دهد و مسئولیت همه آن اعمال را می سپارد به "الله " ، یعنی خدایی که در قرآن از آن نامبرده شده . به بیان دیگر ، فرد تنها به آن رفتار ها آراسته ( = تذهیب ) شده است . البته مثال زدن قرآن تنها به دلیل نزدیکی این مذهب به جامعه ی ما بود و ما مذاهب بسیاری در جهان داریم .
حال فرض می کنیم فردی قرآن را خوانده ، رفتار های بیان شده در آن را در کنار مسئولیت پذیری شخصی انجام می دهد . مثالی می آورم ، در جایی از قرآن به مرد اجازه داده شده روی زن دست بلند کند ( نسا 34 ) یا در جایی دیگر بیان می شود می توانید کفار را بکشید ( محمد 4 ، احزاب 61 ) ، آن فردی که به رفتار های قرآن با مسئولیت پذیری شخصی عمل می کند پیش از انجام چنین کاری هایی آن ها را از دیدگاه خود خوب بررسی می کند و با وجدان خودش می سنجد . در واقع این فرد که من او را فردی " متدین " می نامم ، دِین خود را نسبت به عملی که انجام داده می پردازد و در برابر هر رفتاری که بر طبق یک تئوری انجام می دهد آماده ی دریافت واکنشی است . دوباره تاکید می کنم که مثال آوردن از قرآن صرفا" بدلیل آشنایی من با قرآن و نزدیکی آن به جامعه ی ما است و اینکه من از دیگر تئوری ها آگاهی ندارم .
خوب با این تعاریف ، من فکر می کنم ، فرد متدین ، چون می تواند چند قدمی پیش روی خود را مشاهده کند و دست کم پیش بینی کند ، امکان تعصب کمتری برایش فراهم است، چرا که مسئولیت پذیری دارد . اما یک فرد " متذهب " از آن جایی که هیچ مسئولیتی از جانب خویش در نظر نمی گیرد می تواند فرد " متعصبی " باشد .
و اما پرسش اصلی : به نظر من اگر کسی پیرو " مذهبی " باشد و از " مذهبی " دیگر انتقاد کند ، می تواند فردی متعصب باشد و با فکری بسته . اما اگر کسی " متدین " باشد و از " مذهبی " انتقاد کند ، فکر می کنم ، امکان " متعصب " بودن در وی بسیار کاهش میابد . و دلیل این دو رفتار متفاوت بین یک " مذهبی " و یک فرد " متدین " در واقع در نوع " انتقاد " کردن آنها می باشد . به نظر من فرد " متدین " از انتقاد هدفی جز واکاوی بیش تر آن مذهب ندارد، اما فرد " متذهب " هدف غایی اش را بر جایگزینی مذهب خویش بر مذهب دیگر می داند .
البته در تمام این نوشته من به هیچ وجه قصد نداشتم و ندارم که افراد مختلف ، چه " متدین " و چه " متذهب " را به دسته های " خوب " و " بد " تقسیم کنم ، یا بگویم " تعصب " بد است یا خوب ،من تنها این مسائل را از دید خودم واکاوی کردم، و فکر می کنم خوب و بد برای هر کسی به خودش مربوط است و البته با دیگری متفاوت .
قديمي 01-31-2010   #7 (permalink)
کاربر

shadmehrbaz's Avatar

تاريخ عضويت: Jun 2008
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 5
از ایشان 15 بار سپاسگزاري شده است

نقل قول:

من در مورد دين حرف نزدم،بسته شدن فكر در هر انساني و در هر زمينه اي ميشه تحجر ، حالا اون كسي كه فكرش بسته ست ميتونه روحاني باشه يا كافر !
shadmehrbaz آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 02-01-2010   #8 (permalink)
Connoisseur

Folaani's Avatar

تاريخ عضويت: Dec 2005
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 552
از ایشان 582 بار سپاسگزاري شده است

ما انسانهاي متحجر و متعصب زيادي در غير از دين هم داريم.
حتي در بي خدايي.
حتي كساني در علم اينطور هستن.
تعصب و تحجر شكلهاي بسياري دارن و همه جا ديده ميشن.
حالا يكسري از اينها كلاسيك و آشكار و قديمي هستن و يكسري جديد و نامتعارف و پيچيده و پنهان و غيره.
خيلي ساده، اينها به انسان برميگردن و منشاء حقيقي درواقع انسان هست نه دين يا ضددين و علم و غيره. بنابراين انسان در بيشتر چيزها ميتونه اينطور عمل كنه. چه در دين چه در غيردين و چه در علم. منتها شايد بعضي حيطه ها بطور طبيعي كمتر ظرفيت اين رفتارها رو دارن.

Only God

I Wish I Was Buddha
کاش بودا بودم

Live And Let Live
زندگی کن و بگذار زندگی کنند

Forgive And Be Forgiven
ببخش و بخشیده شو

Folaani آفلاين است   پاسخ با نقل قول
کاربران زير از دوست گرامي Folaani به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند :
قديمي 02-05-2010   #9 (permalink)
کاربر

دو در دو's Avatar

تاريخ عضويت: Dec 2006
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 17
از ایشان 31 بار سپاسگزاري شده است

سلام جناب رایان تاپیک خوبی استارت زدید..
بنظر من نمیشه ضد تحجر رو نقطه مقابل تحجر میدونست...
کسی که در حصار این امر باشه نمیتونه دم از عدم تحجر بزنه..

نقل قول:

یه منتقد دینی ضمن اینکه خودش ریشه تحجر دچار جهلم هم هست..!
چون گزینه های الهياتى و مذهبی به لحاظ تجربى اصلا قابل بحث نیستند کسی که سعی در متقاعد کردن کسی داره در جهل کامله..!
خداحافظ ای لحظه های غم و سرد
خداحافظ ای عمر بیخود گذشته
خداحافظ ای نامه های نوشته
دو در دو آفلاين است   پاسخ با نقل قول
پاسخ

برچسب ها
تحجر, تعصب

ابزارهاي موضوع
نحوه نمايش

قوانين ارسال