|
|
#1 (permalink) |
|
در انتظار ....
![]() تاريخ عضويت: Dec 2005
محل سكونت: زير سقف آسمون
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 1,812
از ایشان 1,646 بار سپاسگزاري شده است
|
اینجا میخوایم از خوانندگان ترکی مخصوصا داش ابرام گل بگیم هر کس پایه است بفرماد!!![]()
|
| کاربران زير از دوست گرامي alishow45 به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند : |
|
|
#4 (permalink) |
|
در انتظار ....
|
20 البوم تاپ ترکیه البته بعد از البوم داش ابرام اینها هستند
Top 20 Music List in Turkey March 10, 2006 1Karar Verdim Nilüfer 2Yurtta Ask Cihanda Ask Gülsen 3Aman Doktor Candan Erçetin 4Hüsn-ü Klarnet Hüsnü Senlendirici 5Ferhat Göçer Ferhat Göçer 6Apayri Hande Yener 7Hafif Müzik Vega 8Cem Karaca / Mutlaka Yavrum Yavuz Bingöl, Edip Akbayram, Manga, Teoman, Deniz Seki, Volkan Konak, Haluk Levent, Suavi, Ayhan Yener, Tugrul Erseven 9Iste Böyle Bir Sey Erol Evgin 10Seksendört Hacettepe Seksendört 11Yüksek Sadakat Yüksek Sadakat 12Gülümse Kaderine Kibariye 13Basucu Sarkilari 2 Zuhal Olcay 14Biz Yavuz Bingöl 15Bir Devam Filmi / Siyah Beyaz Türkçe Dublaj Feridun Düzagaç 16Odeon Yillari / Türk Sanat Müzigi Serisi Müzeyyen Senar 17Bir Sarki Tut (3 CDs) Nazan Öncel 18Bir Zamanlar 2 / En Iyileriyle Karma Türkçe Pop - Orjinal Plak Kayitlari Various 19Renkli Rüyalar Oteli Teoman 20Rengahenk Türküler (Nuri Iyem Resimleriyle 2 CD) Various |
|
|
|
| کاربران زير از دوست گرامي alishow45 به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند : |
|
|
#7 (permalink) |
|
ماه و ستاره
![]() تاريخ عضويت: Feb 2006
محل سكونت: تهروون
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 18
از ایشان 77 بار سپاسگزاري شده است
|
بسیار عالی.
مرسی علی جون.
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
در انتظار ....
|
نقل قول:
خیلی خوش آمدید دوستان اگر مایل باشند تصمیم دارم ترجمه ترانه های ابراهیم را اینجا بزارم اگر از دوستان کسی در این مورد می تونه همکاری کنه : ممنونم خواهم شد ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
در انتظار ....
|
bul getir
|
|
|
|
|
|
#11 (permalink) | |
|
در انتظار ....
|
نقل قول:
از همکاری شما بسیار ممنونم پس آستین بالا بزن و شروع کن که منتظرم از ابرو گونیش هم به روی چشم اینم سایت خود ابرو http://www.ebrugundes.com.tr/english.asp برو حالشو ببر ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
رهگذر
![]() تاريخ عضويت: Apr 2006
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 2
از ایشان 5 بار سپاسگزاري شده است
|
اگر برایتان امکان دارد آهنگهای زیر را ترجمه کنید Murat Kekilli Bu Akşam Ölürüm Bu akşam ölürüm beni kimse tutamazSen bile tutamazsın yıldızlar tutamazBir uçurum gibi düşerim gözlerindenGözlerin beni tutamazDüşlerinde büyürüm kabusun olur ölürümBir şiir yazarım bir türkü söylerimBir sen olurum bir ben ölürümBu akşam ölürüm sırf senin içinBeni ölüm bile anlamaz Kıraç Gidiyorum Ne başkası oldu ne de olacak Sen çalmazsan kapım açılmayacakŞimdi içimde yanan bu ateşSanma ki bir son bulacakHiç utanmam gülüm divaneyimParçalanmış dünyam viraneyimSeni herşeyden çok çok istedimVuruldum avareyimNe olurdu benim olsanŞu yaralarımı sarsanBıktım artık yol almaktanÖnüme çıkıp durdursanGidiyorum buralardanTüm rüzgarlar senin olsun Benden ayrı rüyadasınDilerim birgün uyanırsınYıllar sonra birgün yaşlandığındaO ipek saçların ağardığındaKuru yaprak gibi dağıldığındaKalırsın tek başınaOysa seni ne çok ne çok sevmiştimTüm çiçeklerimi sana dermiştimŞimdi ellerim boş yüreğim sarhoşOysa neler ümid etimmiştimElimde,Eski bir aşktan kalma tutku damlacıklarıArkamda,Diz boyu balçık hatıraların çığlığı varYırtmış atmışım herşeyi,Bir ben kalmışım ortada Birde seni içimde,Taa şuramda...Kendimden geçiyorumÖzlemişim seni bir tanemGel döndür beni bu yollardanHadi bekliyorumAhmet Kaya Beni Vur Bir ince pusudayımYolumun üstü engerekBir garip akşamdayımSırtımı gözler tüfekBen senin sokağınaUlaşamam dardayımO mazlum gözlerineBakamam firardayımOysa ben bu gece yüreğim elimdeSana bir sırrımı söyleyecektimŞu mermi içimi delmeseydi eğerSeni alıp götürecektimBeni vur beni onlara vermeKülümü al uzak yollara savurDağılsın dağlara dağılsın bu sevdamızAma sen ağlama dur!Bir ince pusudayımBu gece zehir-zemberekBir yolun sonundayımSessizce tükenerekAh senin ellerineUzanamam yerdeyimO masum hayallereVaramam ölmekteyimMurat Kekilli Anadolu Benim (Esmerliğim Sonradan) Nasıl kıyarım o dudaklaraHayatında incinmemişNasıl tutarım elleriniÖmrümde acı çekmemişGözlerimi yaz sıcağındaAnamın serin kucağındaTozlu topraklı köy yolundaAçmışım dünyayaBak! koklaAnadolu benim dağlar benim çalışan benimVurulan benim son umut benim Barış'ı benimOysa sen öyle değilsinNinnilerle büyütülmüşsünToprağa elin değmemişToprakla sevişmemişsinŞiir:Ayakkabıyı sefalettenÇok sonraları tanıdımÖyle ufuklarda mı olurmuş AllahımGiyer giyer koşardımToprağın dostluğundanOyuncaklar yaptım çamurdanTanimin rengini aldım topraktanSen bakma esmerliğim sonradan Ahmet Kaya Kafama sıkar giderim Artık seninle duramam Bu akşam çıkar giderim Hesabım kalsın mahşere Elimi yıkar giderim Sen zahmet etme yerinden Gürültü yapmam derinden Parmaklarımın üzerinden Su gibi akar giderim Artık sürersin bir sefa Ne cismim kaldı ne cefa Şikayet etmem bu defa Dişimi sıkar giderim Bozar mı sandın acılar Belaya atlar giderim Kurşun gibi mavzer gibi Dağ gibi patlar giderim Kaybetsem bile herşeyi Bu aşkı yırtar giderim Sinsice olmaz gidişim Kapıyı çarpar giderim Sana yazdığım şarkıyı Sazımdan söker giderim Ben ağlayamam bilirsin Yüzümü döker giderim Köpeklerimden kuşumdan Yavrumdan cayar giderim Senden aldığım ne varsa Yerine koyar giderim Ezdirmem sana kendimi Gövdemi yakar giderim Beddua etmem üzülme Kafama sıkar giderim Ahmet kaya Biz üç kişiydik Biz üç kişiydik; Bedirhan, Nazlıcan ve ben Üç ağız, üç yürek, üç yeminli fişek... Adımız bela diye yazılmıştı dağlara taşlara, Boynumuzda ağır vebal, koynumuzda çapraz tüfek... El tetikte kulak kirişte Ve sırtımız toprağa emanet... Baldıran acısıyla ovarak üşüyen ellerimizi, Yıldız yorgan altında birbirimize sarılırdık. Deniz çok uzaktaydı Ve dokunuyordu yalnızlık. Gece uçurum boylarında, Uzak çakal sesleri Yüzümüze, ekmeğimize, Türkümüze çarpar geçerdi. Göğsüne kekik süredi Nazlıcan, Tüterdi buram buram. Gizlice ona bakardık, Yüreğimiz göçerdi... Belki bir çoban kavalında yitirdik Nazlıcan'ı, Ateşböcekleriyle bir oldu kırpışarak tükendi. Bir narin kelebek ölüsü bırakıp tam ortamıza, Kurşun gibi, mayın gibi tutuşarak tükendi... Oy Nazlıcan vahşi bayırların maralı, Nazlıcan saçları fırtınayla taralı, Sen de gider miydin böyle yıldızlar ülkesine, Oy Nazlıcan oy can evinden yaralı... Nazlıcan serin yayla çiçeği Nazlıcan deli dolu heyecan Göğsümde bir sevda kelebeği Nazlıcan ah Nazlıcan... Artık yenilmiş ordular kadar Eziktik, sahipsizdik Geçip gittik, parka ve yürek paramparça, Gerisi ölüm duygusu, gerisi sağır sessizlik, Geçip gittik, Nazlıcan boşluğu aramızda... Bedirhan'ı bir geçitte sırtından vurdular... Yarıp çıkmışken nice büyük ablukaları, Omuzdan kayan bir tüfek gibi usulca, Titredi ve iki yana düştü kolları... . Ölüm bir ısırgan otu gibi sarmıştı her yanını Devrilmiş bir ağaçtı ayışığında gölgesi Uzanıp bir damla yaş ile dokundum kirpiklerine Göğsümü çatlatırken nabzımın tükenmiş sesi... Sanki bir şakaydı bu, birazdan uyanacaktı, Birazdan ateşi karıştırıp bir sigara saracaktı Oysa ölüm sadık kalmıştı randevusuna ah O da Nazlıcan gibi bir daha olmayacaktı... Ey Bedirhan; Katran gecelerin heyulası, Ey Bedirhan; Kancık pusuların belası Sen de böyle düşecek adam mıydın konuşsana, Ey Bedirhan ey mezarı kartal yuvası... Bedirhan mor dağların kaçağı Bedirhan mavi gözleri şahan Zulamda suskun gece bıçağı Bedirhan ah Bedirhan... Biz üç kişiydik Üç intihar çiçeği Bedirhan, Nazlıcan ve ben Suphi... Ahmet kaya Kum gibi Martılar ağlardı çöplüklerde Biz seninle gülüşürdük Şehirlere bombalar yağardı her gece Biz durmadan sevişirdik Acımasız olma şimdi bukadar Dün gibi dün gibi çekip gitme Bırakta sarılayım ayaklarına Kum gibi kum gibi ezip geçme Sonbahar damlardı damlalarımıza Biz seninle sararırdık Aydınlansın diye şu kirli yüzler Biz durmadan şavaşırdık Acımasız olma şimdi bukadar Dün gibi dün gibi çekip gitme Bırakta sarılayım ayaklarına Kum gibi kum gibi ezip geçme Biz seninle gülüşürdük Şehirlere bombalar yağardı her gece Biz durmadan sevişirdik Acımasız olma şimdi bukadar Dün gibi dün gibi çekip gitme Bırakta sarılayım ayaklarına Kum gibi kum gibi ezip geçme Sonbahar damlardı damlalarımıza Biz seninle sararırdık Aydınlansın diye şu kirli yüzler Biz durmadan şavaşırdık; Acımasız olma şimdi bukadar Dün gibi dün gibi çekip gitme Bırakta sarılayım ayaklarına Kum gibi kum gibi ezip geçme Funda Arar Alagül Gün geceyi bulur zaman canım alır durur Bir deli yoldur dünya yürürüm yürürüm yorulmadan Bir yanık düştür sevda görürüm görürüm uyanmadan Yanar yanar yanmaya yanmış gönül Kanar durur içimde bir alagül Döner başım döner alıcı kuşlar Kışlara dönmüş yazım Ölüme dönmüş yüzüm yar Zaman durmaz akar bir yüzüm hep güze bakar Bir deli yoldur dünya yürürm yürürüm yorulmadan Bir yanık düştür sevda görürüm görürüm uyanmadan Yanar yanar yanmaya yanmış gönül Kanar durur içimde bir alagül Döner başım döner alıcı kuşlar Kışlara dönmüş yazım Ölüme dönmüş yüzüm yar ويرايش توسط marjan80 : 04-27-2006 در ساعت 01:43 AM. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
در انتظار ....
|
مرجان خانم خوش آمدید
![]() اجازه بدین شیدا جان بیاد تا ترجمه ترانه های نوشته شده شما را شروع کنند! ![]() |
|
|
|