کاربر میهمان به هم میهن خوش آمدید. جهت ثبت نام در هم میهن اینجا را کلیک کنید. با ثبت نام از تمامی مزایای کاربران عضو هم میهن بهره مند شوید

تالارهای بحث و گفتگوی هم میهن | Hammihan Forum

بازگشت   تالارهای بحث و گفتگوی هم میهن | Hammihan Forum > تالارهای موضوعی > ادیان و مذاهب > گفتگوی دینداران با منتقدین و دگراندیشان

گفتگوی دینداران با منتقدین و دگراندیشان بحث و گفتگو درخصوص اصول و بنيان هاي اديان از ديدگاه منتقدين و معتقدين

پاسخ

LinkBack ابزارهاي موضوع نحوه نمايش
قديمي 11-03-2006   #286 (permalink)
کاربر فعال تالارهای موضوعی

shahab's Avatar

تاريخ عضويت: Dec 2005
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 939
از ایشان 2,717 بار سپاسگزاري شده است
پيش فرض پاسخ : مذهب از دید دانشمندان

جناب ایراندوست در ادامه پست پیشین چند روایت از آوزه های اسلام را نقل قول میکنم .
تا شاید بهتر بتوانید قضاوت کنید. بدون تعصب!

امام علی:
هر كس بدون علم و معرفت دست به كاري زند، مانند كسي است كه به بي راهه مي رود كه هر چه جلوتر رود، از هدف خود دورتر مي ماند؛ و هركس كه از روي علم و دانش دست به كاري زند، مانند كسي است كه در راهي آشكار و روشن حركت مي كند.( 12)

ايمان موجب آباداني دانش و دانش سبب ترس از مرگ (تحكيم ايمان) است.(13)

اميرمؤمنان (ع) در خطبه ي متقين، قوت در دين و ايمان و ولع در دانش اندوزي را از صفات پارسايان معرفي مي كند.(14)

"علم بهترين يار و همراه ايمان است"

ايمان بدون تعقل و انديشه ممكن نيست.(11)

اساس دين بر عقل استوار گرديده و احكام ديني بر پايه ي عقل واجب شده اند. خداي را تنها با عقل مي توان شناخت و با عقل مي توان به اوتوسل جست. خردمند از همه ي كساني كه راهي جز عقل را براي وصال خدا برگزيده اند، به او نزديك تر است. كار خوب از عاقل ـ هر اندازه كه اندك هم باشد ـ از هزار سال جهاد جاهل برتر است.(22)

علم جان عقل، فهم روح آن، زهد سر آن، حيا چشم آن، حكمت زبان آن، رأفت نيت آن و رحمت قلب آن است.(27)

دين باوري و حيا و فضائل اخلاقي از خردورزي جدا نيستند و آن را تنها نمي گذارند. هر جا عقل باشد، دين و اخلاق نيز هست و هر جاعقل نباشد، دين و اخلاق نيز وجود ندارد.(29)

گرانمايه ترين بي نيازي عقل است و بزرگ ترين فقر ناداني.(31)
خداوند عقل را نزد كسي به وديعت ننهاد، جز آن كه روزي او را به وسيله ي آن نجات داد.(32)

همانا بدبخت كسي است كه از سود عقل و تجربه اي كه به او داده اند، محروم ماند.(33)

خرد به كسي كه از آن نصيحت خواهد، خيانت نكند.(34)
برهان است براي كسي كه به آن زبان گشايد... و نور درخشان است براي آن كه از آن روشني خواهد و فهم است براي كسي كه تعقل نمايدو خِرَد است براي كسي كه بينديشد.(36)
«هر كه تعلقش بيش، تعبدش بيش تر»(40)

.
shahab آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 11-03-2006   #287 (permalink)
کاربر

mansur_haladj's Avatar

تاريخ عضويت: Jan 2006
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 0
از ایشان 9 بار سپاسگزاري شده است

شک باعث پیوند ملتها (ادمها)و یقین باعث جدایی ملتها (ادمها) میشود
mansur_haladj آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 11-03-2006   #288 (permalink)
کاربر

Khosro's Avatar

جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 13
از ایشان 40 بار سپاسگزاري شده است

آلبرت انشتين :
من نمى توانم خدائى را تصور کنم که مخلوقات خود را پاداش يا کيفر مى دهد؛ که اهدافش طبق مقاصد ما انسانها شکل گرفته؛ خدايى که بطور خلاصه انعکاسى از ضعف و ناتوانى ما انسانهاست. من همچنين نمى توانم باور کنم که انسان بعد از اينکه مرد، مى تواند وراى جسم ماديش زنده بماند، هر چند که روح هاى ناتوان بدليل ترس و جهل چنين افکارى را با خود حمل کنند!

توماس اديسون :
بحث و جدل کردن با کسى که به جاى تعقل و خردگرايى، دين را انتخاب کرده، مانند تجويز دارو به بدن يک مرده است.
قديمي 11-03-2006   #289 (permalink)
رهگذر

human's Avatar

تاريخ عضويت: Jan 2006
جنسيت:
از ایشان 4 بار سپاسگزاري شده است

human آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 11-03-2006   #290 (permalink)

shahab's Avatar

جنسيت:

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله Khosro نمايش نوشته ها
آلبرت انشتين :
من نمى توانم خدائى را تصور کنم که مخلوقات خود را پاداش يا کيفر مى دهد؛ که اهدافش طبق مقاصد ما انسانها شکل گرفته؛ خدايى که بطور خلاصه انعکاسى از ضعف و ناتوانى ما انسانهاست. من همچنين نمى توانم باور کنم که انسان بعد از اينکه مرد، مى تواند وراى جسم ماديش زنده بماند، هر چند که روح هاى ناتوان بدليل ترس و جهل چنين افکارى را با خود حمل کنند!

.
این نوشته را چند بار جناب روزبه آورده اند.

Albert Einstein
My religion consists of a humble admiration of the illimitable superior spirit who reveals himself in the slight details we are able to perceive with our frail and feeble mind.
آلبرت انشتین :
دین من عبارتست از
شگفتی فروتنانه ی برتر بی حدی که
خودش را اشکار کرد در جزئیات

و ما با ذهن سست و ناتوانمان توانای درک ان را داریم.

...I am also not a "Freethinker"

آلبرت اینشتین:

من یک بی دین (کسی که به دین کاری ندارد) نیستم.
معنای "Freethinker " که روشن است؟!!

در ضمن اگر از همه اینها بگذریم .
و این نوشته او همه چیز را بیان میکند:

"All religions, arts and sciences are branches of the same tree. All these aspirations are directed toward ennobling man's life, lifting it from the sphere of mere physical existence and leading the individual towards freedom."

همه مذاهب ، هنر ها و دانشها شاخه های یک درخت هستند.
همه این عروجها برای شرافت دادن به زندگی انسان هستند
تا ترقی دهند انسان را از این مرداب طبیعی(فیزیکی) و شخص را بسوی آزادی و استقلال هدایت کنند.

قديمي 11-03-2006   #291 (permalink)

shahab's Avatar

جنسيت:

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله human نمايش نوشته ها
آگاهی وصداقت شما قابل تقدیر است
از ادمین خواهش دارم اگر زحمتی نیست تمامی تایپیک های من را از فروم هم میهن پاک کند
بادرود
چطور از نوشته های من اینچنین برداشت کردید که تاپیک هایتان را به توصیه من باید پاک کنید؟
دقت کنید من سخنی از فاروم نزدم . هر بحثی تالار و تاپیک مشخص دارد و اگر نداشت میتوانید باز کنید.
در این تاپیک هم قرار بر این بود . همچنانکه از نامش پیداست تنها نقل قول آورده شود.
شما از سوی همفکرانتان بیاورید . همچنانکه جناب روزبه در گذشته می آوردند.
و من هم برخی از نوشته ها که بنظر خودم جالب هستند می آورند. در حالی که شاید کاملا هم با آنها موافق نباشم.
اما متاسفانه دوستان با نحوه نوشتن در فاروم آشنایی ندارند.
چرا میخواهید یک نوشته را تفسیر کنید؟
یا در مورد تاریخچه نویسنده چیزی بنویسید؟
قديمي 11-03-2006   #292 (permalink)
Expert

irandoost20's Avatar

تاريخ عضويت: Sep 2006
محل سكونت: فرانسه
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 1,079
از ایشان 1,488 بار سپاسگزاري شده است

شما از شیعه انقلابی صحبت می کنید.اما خوب ما در جامعه ایران هزار جور اعتقاد و اندیشه متفاوت داریم.یعنی همه شیعه 12 امامی که نیستند.قانون اساسی باید کاملا علمی و اکادمیک تدوین شود و ادیان و مذاهب هم به عنوان نهادهای اجتماعی برای خود فعالیت کنند.
مثلا در مورد قوانین قضایی ما مشاهده می کنیم که بسیاری معتقدات اسلام وحشیانه و هولناک است.مثل شلاق و سنگسار و غیره.
یا مثلا به اسم همین مذهب 100 روز سال را عزاداری و ماتم راه بیاندازیم و ملت را افسرده کنیم.زنان را به زور در گونیهای سیاه کنیم.جهان گردی و صنعت پر رونق توریسم را تعطیل کنیم و از درامد سالانه 20 میلیارد یورو بی بهره بشویم.کیش را متروک و دبی را اباد کنیم.ورزش زنان را به تعطیلی بکشانیم.اموزش را مخلوط با خرافات کنیم.تفریح و شادی را تعطیل کنیم.
ولایت فقیه و شورای نگهبان بسازیم که سد راه دموکراسی باشند و هزار جور ایراد و مصیبت دیگر که از دخالت مذهب استبدادی در قانون اساسی ایجاد می شود.
http://rivasblog.com/uploads/k/ketab123/11771.pdf
irandoost20 آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 11-03-2006   #293 (permalink)

shahab's Avatar

جنسيت:

ويليام جيمز (William James)
در کتابش دین و روان می گوید :
" هر قدر انگیزه و محرک میل های ما از این عالم طبیعت سر چشمه گرفته با شد غالب میل ها و آرزوهای ما از عالم ماورالطبیعت سر چشمه گرفته است ، چرا که غالب آنها با حساب های مادی جور در نمی آید . "

" احتمال دارد که مردم از لحاظ درجه ی تاثیر پذیری از احساس یک ناظر درونی در وجودشان با یکدیگر اختلاف داشته با شند . برای بعضی از مردم بیسش از بعضی دیگر این توجه ، اساسی ترین قسمت خود آگاهی را تشکیل می دهد .

آنان که بیشتر چنین هستند محتملا دینی ترند
ولی اطمینان دارم که آن کسانی هم که می گویند بکلی فاقد آنند خود را فریب می دهند و حقیقتا تا حدی دیندارند ."
قديمي 11-03-2006   #294 (permalink)

shahab's Avatar

جنسيت:

برتراند راسل:

" قدرت جدید علم به نسبت خردمندی انسان برای او سودمند استو به نسبت نادانی او زیانمند خواهد بود ،
از این رو اگر بنا باشد تمدن علمی تمدن سودمندی باشد ، ضرورتا باید با افزایش علم ، خردمندی نیز باید افزایش یابد .
مراد من از خرد مندی ،
درک راستین از غایت های زندگی است
و این حاصلی است که علم فی نفسه بر نمی آورد .
بنا بر این اگر چه افزایش علم یکی از عناصر ضروری پیشرفت آدمی است ،
به خودی خود هیچ ترقی راستینی را ضمانت نمی کند . "
قديمي 11-03-2006   #295 (permalink)

shahab's Avatar

جنسيت:

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله irandoost20 نمايش نوشته ها
شما از شیعه انقلابی صحبت می کنید.اما خوب ما در جامعه ایران هزار جور اعتقاد و اندیشه متفاوت داریم.یعنی همه شیعه 12 امامی که نیستند.قانون اساسی باید کاملا علمی و اکادمیک تدوین شود و ادیان و مذاهب هم به عنوان نهادهای اجتماعی برای خود فعالیت کنند.
مثلا در مورد قوانین قضایی ما مشاهده می کنیم که بسیاری معتقدات اسلام وحشیانه و هولناک است.مثل شلاق و سنگسار و غیره.
یا مثلا به اسم همین مذهب 100 روز سال را عزاداری و ماتم راه بیاندازیم و ملت را افسرده کنیم.زنان را به زور در گونیهای سیاه کنیم.جهان گردی و صنعت پر رونق توریسم را تعطیل کنیم و از درامد سالانه 20 میلیارد یورو بی بهره بشویم.کیش را متروک و دبی را اباد کنیم.ورزش زنان را به تعطیلی بکشانیم.اموزش را مخلوط با خرافات کنیم.تفریح و شادی را تعطیل کنیم.
ولایت فقیه و شورای نگهبان بسازیم که سد راه دموکراسی باشند و هزار جور ایراد و مصیبت دیگر که از دخالت مذهب استبدادی در قانون اساسی ایجاد می شود.
یه بار تلویزیون یک برنامه داشت که تقریبا طنز بود
و خبرنگار از مردم می پرسید: " به نظر شما چرا؟"
و تعدادی از مردم هم از وضع مالی و شهرداری و ... شکایت میکردند!!
حالا حکایت شما شده . موضوع چیز دیگریست. شما کجا رفتید!
بحث درباره مذهب است و دانشمندان.
شما میتوانید درد دلتان را در تالار سیاست بازگو کنید.
قديمي 11-04-2006   #296 (permalink)
Expert

irandoost20's Avatar

تاريخ عضويت: Sep 2006
محل سكونت: فرانسه
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 1,079
از ایشان 1,488 بار سپاسگزاري شده است

از اغاز حیات بشر بر روی کره زمین همواره ادیان سنتی دشمن خونی دانش و دانشمندان بوده اند و انها را به اسم شیطان یا جادوگر می کشتند و می سوزاندند.در حقیقت مدیریت جامعه بشری هزاران سال در دست ادیان خرافی بود و هیچ جز بیماری و جنگ و بدبختی حاصل نشد.تنها چند صد سال است که تقریبا در بعضی نقاط جهان مدیریت جامعه بشری به دست دانش افتاده است و نتیجه همین چند صد سال هزاران بار از دوره قبلی برای بشر سود مند تر بوده است.ضمن اینکه در همین دوران کنونی هم در ان قسمتهایی از زمین کشورهایی که مدیریت خود را بدست ادیان خرافی داده اند عقب مانده هستند.در حقیقت این ادیان خرافی همچون یک طاعون و مواد مخدر هستند که باید دامن جامعه بشری را از انها پاک کرد تا معنویت حقیقی هم اشکار شود.
irandoost20 آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 11-04-2006   #297 (permalink)

shahab's Avatar

جنسيت:

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله irandoost20 نمايش نوشته ها
از اغاز حیات بشر بر روی کره زمین همواره ادیان سنتی دشمن خونی دانش و دانشمندان بوده اند و انها را به اسم شیطان یا جادوگر می کشتند و می سوزاندند.در حقیقت مدیریت جامعه بشری هزاران سال در دست ادیان خرافی بود و هیچ جز بیماری و جنگ و بدبختی حاصل نشد.تنها چند صد سال است که تقریبا در بعضی نقاط جهان مدیریت جامعه بشری به دست دانش افتاده است و نتیجه همین چند صد سال هزاران بار از دوره قبلی برای بشر سود مند تر بوده است.ضمن اینکه در همین دوران کنونی هم در ان قسمتهایی از زمین کشورهایی که مدیریت خود را بدست ادیان خرافی داده اند عقب مانده هستند.در حقیقت این ادیان خرافی همچون یک طاعون و مواد مخدر هستند که باید دامن جامعه بشری را از انها پاک کرد تا معنویت حقیقی هم اشکار شود.
به نظر من با اینکه گفته تان تا حدی میتواند درست باشد ولی در این دوران اینچنین نیست.
شما میگویید . همواره دانشمندان از دید ادیان مرتد بودند.
در حالی که لااقل در اسلام اینچنین نبوده . شاید برخی خلفا به خواسته خود کارهایی کرده باشند ولی اسلام اینچنین نمی گوید.
دینی که به مردمش توصیه میکند تا دورترین نقطه (چین ) برای کسب علم بروند نمیتواند دشمن علم باشد .
یا دینی که گرامیداشت دانشمند را همانند گرامیداشت پیامبر و خدا میداند . نمیتوان مخالف دانش دانست. در آوزه های اسلام بسیار از معلمان و استادان و دانشمندان تقدیر شده.

اما باید مراقب بود که برخی اتفاقات نیافتد. همانقدر که دین میتواند به عنوان کاتلیزور عمل کند به همان اندازه نیز کج فهمی آن میتواند خطرناک باشد.
شاید علت اصلی ضعف برخی حکومتهای پیش از اسلام در ایران تاثیر مغانهای زرتشتی در حکومت و دخالت در علوم مختلف بود. که داستان مفصلی دارد.

شما دین را مخدر مینامید ولی من بر خلاف شما عقیده دارم. در حالی که نظر شما نیز میتواند مصداق داشته باشد.
انقلاب ایران با اینکه گروههای مختلفی در آن شرکت داشتند ولی این را همه تایید میکنند که انقلابی دینی بود و نقش اساول را دین بازی میکرد. به بعدش کاری ندارم.
میخواهم بگویم دین پتانسیل این را دارد که بارها در یک کشور انقلاب بوجود آورد.
ولی کج فهمی از دین میتواند همان افیونی را بسازد که شما گفتید. ولی سخن شما عمومیت ندارد.
شاید اگر کشور ما بجای شیعه سنی مذهب بود انقلابی نمیشد.
همچنانکه در عربستان کشوری بسیار بسته داریم. و هیچ عکس العملی در مقابل حکومت نمی بینیم.
یک گروه کوچک در لبنان میتواند با همین ایدئولوژی معادلات منطقه را بهم بزند و تاثیر گذار باشد.
در همین عراق نیز پس از انقلاب ایران انقلابی بر پا شد که اکثر ایرانیان از آن اطلاع چندانی ندارند.
شیعیان چند شهر از جمله کربلا را تصرف کردند . اما صدام قتل عامشان کرد.
هنوز مسافران کربلا میتوانند آثار گلوله را بر حرم امام حسین ببینند. حتی داخل حرم را نیز رح نکرد.

بنابراین پتانسیل این ایدئولوژی برای بسیاری کارها بالاست . ولی ایراد کار جای دیگر است.

ای کاش کمی به جای اینکه همه این ایرادات را گردن دین بیاندازی در این اظهار نظر شک میکردی!
همه ما عادت کردیم راحت ترین پاسخ را برای یک پرسش انتخاب کنیم.
و همه را گردن دین بیاندازیم و با خیال راحت بخوابیم. و چند تا فحش به بقیه بدهیم.
اما شک کار میبرد .
انسان تنبل از شک کردن متنفر است.
قديمي 11-10-2006   #298 (permalink)

shahab's Avatar

جنسيت:

لوئی برگلی در کتاب Matiere Et Lumiere «ماده و نور» می نویسد:

«خطر یک تمدن خیلی پیشرفته در خود آن تمدن نیست

بلکه در آنجا به موازات پیشرفتهای مادی، ترقی روحانی ایجاد نشود خطری پدید می آید که آن را محصول عدم تعادل باید شمرد»
قديمي 11-10-2006   #299 (permalink)
رهگذر

MastoKhiyar's Avatar

تاريخ عضويت: Nov 2006
جنسيت:
از ایشان 3 بار سپاسگزاري شده است

تاریخ هزار ساله قبل اروپا ثابت کننده یک حقیقت است
مذهب واقعی و دانش واقعی با هم سازگار نیستند
به همین دلیل میزان اته ایست ها یا بی مذهبان در اروپا از همه بقیه دنیا بیشتر است

به همین دلیل
گریه کنید مسلمونا ثوابه
MastoKhiyar آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 11-10-2006   #300 (permalink)

shahab's Avatar

جنسيت:

شما تازه آمدید؟

گویا اولین بارتان است که در فاروم چیزی مینویسید!!!!

در این تاپیک تنها سخن دانشمندان نقل قول می شود
شما نظرتان را میتوانید در تاپیک های دیگر بدهید.
پاسخ

ابزارهاي موضوع
نحوه نمايش

قوانين ارسال