|
|
#121 (permalink) | |
|
کاربر فعال تالارهای موضوعی
![]() تاريخ عضويت: Dec 2005
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 939
از ایشان 2,715 بار سپاسگزاري شده است
|
نقل قول:
ولی لااقل آنها در زمینه هایی علمی برجستگی هایی داشته اند. و محقق بوده اند! اما ناپلئون را به خاطر اینکه دلتان نشکند . دانشمند "هم" می پنداریم!! ... وقتي لاپلاس كتاب حجيم ـ چهار هزار صفحهاي ــ خود را ــ كه درباره مكانيك سماوي نگاشته بود ــ به ناپلئون عرضهكرد، ناپلئون به او گفت: «آقاي لاپلاس، به من بگوييد شما كه اين كتاب بزرگ را درباره نظام جهان نوشتهايد، چرا هرگز نامي از خالق آن نبردهايد!» (4)
|
|
|
|
|
#123 (permalink) |
|
|
نيوتون:
«اين زيباترين نظام خورشيد و سيّارات و ستارههاي دنبالهدار، تنها ميتواند در نتيجه تدبير و حاكميت يك موجود دانا و توانا پديد آيد». |
|
|
|
|
|
#124 (permalink) |
|
|
لايپ نيتس :
«به ويژه در علوم... ما شگفتي هاي خداوندي را ميبينيم... قدرت، حكمت و نيكويي او را... بدين علّت، من از جواني خود را وقف علومي كردهام كه آن ها را دوستميداشتم». |
|
|
|
|
|
#125 (permalink) |
|
|
هويل (اختر فیزیک دانانگليسي):
علم آمادگي داشته است كه باورهاي مذهبي را نابود كند درحالي كه چيزي را جايگزين آن ها نكرده است كه براي جامعه رضايتبخش باشد. تا وقتي كه علم از لحاظ مادّي بيش از مصرف توليد ميكرد، اشكالي وجود نداشت. اما امروزه علم خيلي كمتر از آنچه مصرفميكند، به دست ميدهد... با حذف مسائلي كه بيشتر مردم احساسشان با آن پيوندي عميق دارد، علم، فقط دوستان معدودي خارج ازحوزه خودش پيدا كرده است. |
|
|
|
|
|
#126 (permalink) |
|
|
پل ديويس (P. Davies؛ فیزیک دان انگليسي):
«بسياري از كساني كه به امور علمي ميپردازند، مذهبي نيز هستند. پس از چاپكتاب خدا و فيزيك جديد، كشف كردم كه بسياري از همكارانِ علميِ من به يك مذهب رسمي پايبند هستند و از اين مسئله حيرت كردم. غالباً، آن ها اين دو جنبه زندگي را جدا از هم نگه ميدارند، چنان كه گويي درشش روز هفته، علم حاكم است و در روزهاي يكشنبه، دين متجلي ميشود. عدهاي هم ميكوشند تا در زندگي خود، علم و دين را باهم سازگار كنند». |
|
|
|
|
|
#127 (permalink) |
|
|
وَيْسكوف (Weisskopf؛ فیزیک دانآمريكايي):
«يك مكمّليت بوري (يعني مكمّليت از نوعي كه Bohrميگفت) ميان علم و دين وجود دارد». |
|
|
|
| کاربران زير از دوست گرامي shahab به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند : |
|
|
#128 (permalink) |
|
|
باربور (IanBarbour؛ استاد دين شناسي كالج كارلتون آمريكا):
«علم پرسش هايمشخّصي درباره پديدههاي طبيعي ميكند و نبايد از آن انتظاراتي داشته باشيم كه هدف علم نبوده است. مانند: فراهم كردن جهانبيني كلّي، فلسفه زندگي، يا معيارهاي اخلاقي». |
|
|
|
| کاربران زير از دوست گرامي shahab به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند : |
|
|
#129 (permalink) |
|
|
شالو (A. Schawlow؛ فیزیک دان آمريكايي و برنده جايزه نوبل):
«پرسش از مبدأ، بايد به دقت هرچه بيشتر، تا حدّي كه علايق و تواناييدانشمندان اجازه ميدهد، دنبال شوند. امّا جواب ها هرگز نهايي نيست و براي پاسخ به پرسش هاي عميق تر، سرانجام بايد به دين مراجعه كرد». |
|
|
|
|
|
#130 (permalink) |
|
|
او همچنين ميگويد:
«به نظر من، وقتي با عجايب حيات و جهان روبرو ميشويم، به جز سؤال از چگونگي، بايد از چرايي نيز بپرسيم زيرا تنها دين پاسخگوي آن هاست... . من در جهان و در زندگي خودم، بهخدا نياز دارم». (13) |
|
|
|
|
|
#131 (permalink) | |
|
![]() تاريخ عضويت: Jan 2006
محل سكونت: هندوستان
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 181
از ایشان 507 بار سپاسگزاري شده است
|
نقل قول:
در دين براي هر پرسشي پاسخ درست شده ! هر چند مزخرف ! و اين امر افراد نادان را خرسند ميكند!
|
|
|
|
#133 (permalink) |
|
|
تاونز (Townes؛ فیزیک دان آمريكايي و برنده جايزه نوبل):
«من دين و علم را دو نگرش ــنسبتاً متفاوت ــ به مسئلهاي واحد ميبينم يعني، شناخت از خود وجهان. در حوزه دين، بايد شناخت از هدف جهان را نيز افزود. امابه نظراين هدف را در حوزه علم نيز ميتوان طرح كرد. پس، به عقيده من، هدف علم و دين يكي است يعني، شناخت از خود و جهان. پس هر دو، بايد با گذشت زمان به هم نزديك شوند». |
|
|
|
|
|
#134 (permalink) |
|
|
آرتور شالو:
«بسترِ دين، زمينه خوبي براي كارهاي علمي است... پس، پژوهش علمي يك عمل عبادي است؛ زيرا، بسياري از شگفتي هاي خلقت الهي را آشكار ميسازد». و همین را هم در آموزه های اسلام داریم . که : یک ساعت تفکر برتر از هفتاد سال عبادت است! |
|
|
|
|
|
#135 (permalink) | |
|
![]() تاريخ عضويت: Jan 2006
محل سكونت: هندوستان
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 181
از ایشان 507 بار سپاسگزاري شده است
|
نقل قول:
اين آموزه اسلامي نيست و در قران هم نيست. در قران آمده است كه " ما انس و جن را نيافريديم مگر براي اينكه مارا عبادت و بندگي كنند" و نه براي آموختن علم و فلسفه و انديشه و ... |
|
|
|
|