|
|
#1 (permalink) |
|
مدیر تالار عکس
![]() تاريخ عضويت: Aug 2006
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 1,648
از ایشان 3,417 بار سپاسگزاري شده است
|
دوستان عزيزم براي يك بار هم كه شده از اين موزه ديدن كنيد .
خزانه جواهرات ملي ![]() ![]() درياي نور ۷/۲سانتيمتر ارتفاع و ۵/۳سانتيمتر عرض دارد و وزن تقريبي آن ۱۷۵تا ۱۹۵قيراط است ـ از اين گوهر مظفرالدين شاه ـ محمدعلي شاه ـ رضاشاه و جانشينش درسفرهاي خارجي و در مراسم تاجگذاري استفاده كرده اند. برد، سه صدكرور روپيه سيم ارزش داشت (كرور = ۵۰۰ هزار) ![]() اين كمربند زمرد به احتمال قوي براي محمدشاه قاجار يا پسرش ناصرالدين شاه ساخته شده است . طول آن ۱۱۹سانتيمتر است و در نيمه دوم قرن نوزدهم ساخته شده ـ زمرد بيضي شكل اين كمربند كه برپايه يي از طلا سوار شده ۵سانتيمتر ارتفاع دارد گرداگرد آن با الماسهاي درخشان مرصع است. رضاشاه و جانشينش در تاجگذاري خود از اين كمربند استفاده كردند . خزانه جواهرات ملي در زيرزمين بانك مركزي قراردارد و جواهرات موجود در آن به عنوان پشتوانه اسكناس در صيانت بانك ملي مركزي مي باشد.معروف ترين قطعه اين جواهرات الماس معروف به درياي نور است. اين الماس و الماس كوه نور ظاهراً به علت قرابت نام، پيوسته يك زوج به شمار آمده اند. در حالي كه از نظر تراش و رنگ هيچ وجه مشتركي با يكديگر ندارند. هر دو گوهر متعلق به نادرشاه بود و هم اكنون الماس كوه نور در تاج ملكه اليزابت نصب شده است. وزن الماس درياي نور ۱۸۲قيراط است و رنگ آن صورتي است كه كمياب ترين رنگ الماس مي باشد. در سال ،۱۳۴۴ هنگام بررسي جواهرات ملي توسط دانشمندان كانادايي، درباره اين گوهر نكته بسيار جالب توجهي كشف شد: تاورنيه، سياحت گر و جواهرشناس معروف فرانسوي در كتاب خود از الماس صورتي رنگي به وزن ۲۴۲قيراط سخن مي گويد و اشاره مي كند كه در سال ۱۶۴۲ ميلادي آن را در شرق ديده است. رنگ و شكل اين الماس توجه دانشمندان كانادايي را جلب كرد و آنها معتقدند كه الماس درياي نور و نورالعين در اصل يك قطعه الماس بوده و بعداً آن را به دو قسمت تقسيم نموده اند كه تك رنگ آن درياي نور نام گرفته و تكه كوچك آن كه به وزن ۶۰قيراط است، نورالعين ناميده مي شود و هم اكنون در وسط نيم تاجي در اين خزانه نگهداري مي شود. در گنجينه هاي ديگر اين خزانه تخت طاوس (خورشيد)، تخت نادري، شمشير جهانشگا نادري ، كره جواهرنشان، تاج كياني، جقه نادري، تاج پهلوي، اشياي تجملي آراسته به سنگهاي قيمتي از قبيل قليان، سرقليان، سرپوش هاي غذا و سيني هاي زرين، سنگهاي زمرد، الماس، عقيق، فيروزه و مرواريد و تعداد ديگري اشياي نفيس و گرانبها قراردارد. اهميت جواهرات موجود در خزانه جواهرات ملي به ارزش اقتصادي آن محدود نمي شود، بلكه نمايانگر ذوق و سليقه صنعتگران و هنرمندان ايران در دوره هاي مختلف تاريخ و به عنوان ميراث تاريخي، هنري، نماينده هنرهاي مستظرفه كشور پهناور ماست. راهنماي خزانه جواهرات ملي به دو زبان فارسي و انگليسي و به قيمت هاي ۴۰۰۰ و ۶۰۰۰ريال قابل تهيه مي باشد. خزانه جواهرات ملي هر هفته از شنبه تا سه شنبه از ساعت ۱۴ تا ۱۶/۳۰ پذيراي علاقه مندان مي باشد. بهاي بليت آن ۶۰۰۰ريال و براي دانش آموزان و دانشجويان با ارائه كارت شناسايي معتبر نيم بهاست. خزانه جواهرات ملي در خيابان فردوسي و در ساختمان بانك مركزي قراردارد و از طريق شماره تلفن ۶۴۴۶۳۷۸۵ مي توان با آن تماس گرفت. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
مدیر تالار عکس
![]() تاريخ عضويت: Aug 2006
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 1,648
از ایشان 3,417 بار سپاسگزاري شده است
|
![]() اين گوهر گرانبها، به جقه نادري معروف است ـ ۱۳ سانتيمتر بلندي دارد و تخمه آن زمردي درشت و بسيار اعلا است كه وزن آن به ۶۵ قيراط مي رسد. ![]() اين آفتابه ـ لگن سلطنتي سراسر از جواهرات گرانبها پوشيده شده است وزن آفتابه ۴۲۲۴گرم و وزن لگن ۱۸۷۰ گرم مي باشد __________________ تاج فرح |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Addict
![]() تاريخ عضويت: May 2006
محل سكونت: دهکده هنرهای رزمی
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 1,321
از ایشان 888 بار سپاسگزاري شده است
|
الهام جون خیلی قشنگ بیدا .
موفق باشی .
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
گل مرداب
![]() تاريخ عضويت: Apr 2006
محل سكونت: زیر سایتون !
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 22,055
از ایشان 13,350 بار سپاسگزاري شده است
|
عزیز مرسی!
عزیزم شماها به جای ما هم برید دیدن از موزه! ![]()
من صبورم اما... به خدا دست خودم نيست اگر می رنجم يا اگر شادی زيبای تو را به غم غربت چشمان خودم می بندم . من صبورم اما... چقدر با همه ی عاشقيم محزونم و به ياد همه ی خاطره های گل سرخ مثل يک شبنم افتاده ز غم مغمومم من صبورم اما... بی دليل از قفس کهنه ی شب می ترسم بی دليل از همه ی تيرگی تلخ غروب و چراغی که تو را از شب متروک دلم دور کند می ترسم من صبورم اما...
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Addict
![]() تاريخ عضويت: Mar 2006
محل سكونت: تو سرزمين تنهايي
جنسيت: سپاس هاي ايشان از ديگران: 204