کاربر میهمان به هم میهن خوش آمدید. جهت ثبت نام در هم میهن اینجا را کلیک کنید. با ثبت نام از تمامی مزایای کاربران عضو هم میهن بهره مند شوید

تالارهای بحث و گفتگوی هم میهن | Hammihan Forum

بازگشت   تالارهای بحث و گفتگوی هم میهن | Hammihan Forum > تالارهای موضوعی > ادیان و مذاهب > گفتگوی دینداران با منتقدین و دگراندیشان

گفتگوی دینداران با منتقدین و دگراندیشان بحث و گفتگو درخصوص اصول و بنيان هاي اديان از ديدگاه منتقدين و معتقدين

پاسخ

LinkBack ابزارهاي موضوع نحوه نمايش
قديمي 05-03-2008   #1531 (permalink)
Connoisseur

IRANSHAHR's Avatar

تاريخ عضويت: Aug 2007
محل سكونت: کتابخانه ی اتاقم
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 39
از ایشان 1,463 بار سپاسگزاري شده است
پيش فرض

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله roan نمايش نوشته ها
با ديدن اين مغلطه ياد صحبتهاي جناب سروش افتادم

ترجمه دقيق اين آيه اين است كه آيات الله مكارم انجام داده :
آيا كافران نديدند كه آسمانها و زمين به هم پيوسته بودند، و ما آنها را از يكديگر باز كرديم; و هر چيز زنده‏اى را از آب قرار داديم؟! آيا ايمان نمى‏آورند؟!

يا استاد فولادوند :
آيا كسانى كه كفر ورزيدند ندانستند كه آسمانها و زمين هر دو به هم پيوسته بودند و ما آن دو را از هم جدا ساختيم و هر چيز زنده‏اى را از آب پديد آورديم آيا [باز هم] ايمان نمى‏آورند

خودتان ميتوانيد ترجمه ها را با هم قياس نماييد

سوره انبيا سوره اي است مكي و درآن خطاب به كافران قريش است
و به وضوح به باورهاي جاهلي انان اشاره دارد ( پيوسته بودن اسمانها وزمين و باز شدن انها ) يا اينكه قبول كنيم كه كافران قريش
بيگ بنگ را ديده بودند و يا آن را درك ميكردند !
محمد نظری در مورد نظریه نسبیت ندارد؟
بهتر است چند ایه ی قرآن را در تایید نظریه ی نسبیت هم قرار دهید
اگر با این دید بخواهیم بر موضوع بنگیریم مولوی نیز طبق شعر هر ذره ای را که بشکافی ...
نسبت به شکافت هسته ای و ذرات بنیادی به آگاهی رسیده بوده است.

رویشان نشد در ترجمه عین کلمه ی بیگ بنگ را بنویسند وگرنه اینکار را می کردند.

ويرايش توسط objective : 05-03-2008 در ساعت 10:35 PM.
IRANSHAHR آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر از کاربران ، از دوست گرامي IRANSHAHR به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کرده اند :
قديمي 05-03-2008   #1532 (permalink)
عبدالکــریم سـروش
Bounce Back Champion, Bomb Blast Champion, Ants Champion, Bee Wars Champion, Sonic Champion, Alien Clones Champion

Bozorgmehr's Avatar

تاريخ عضويت: Mar 2008
محل سكونت: سرای خردمندان
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 602
از ایشان 1,332 بار سپاسگزاري شده است
پيش فرض پاسخ : ثابت کنید که قرآن کتاب آسمانی است

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله robert نمايش نوشته ها
تعصب بی چون و چرا روی یک مشت دروغ سرانجامی جز بدبختی و تحقیر نداره !!
و چه بدبختند آن کسانی که فکر میکنند اگر اتفاق خوبی بیفته لطف خدا بوده و اگر اتفاق بدی بیفته مسلما حکمت خدا !!!
چه نادانند آن کسانی که صرف متولد شدن در خانواده ای مسلمان و خواندن دروس اسلامی در مدرسه آنقدر روی شعور و تفکراتشون اثر گذاشته که حتی نمیخواهند دوزار حس تجزیه و تحلیل و واقعیت پنداری داشته باشند و خیال میکنند فقط قرآن هست که میتونه به انسان آرامش بده !!
آنان حتی تعریفشون از آرامش اشتباهه !!!

برهان و ادله ای که اساس اون آرامش و گوش نواز بودن تلاوت آقای عبدالباسط باشه و صدای استاد شهریار پرهیزگار و داستانهای بظاهر شیرین و به باطن بچه گانه آن باعث آرامش بشه اصلا شایسته عنوان (( برهان و ادله )) نیست !!!

بله !!
نباید بتونید و نمیتوانید با استفاده از دانش و منطق چنین چیزی رو اثبات کنید چون اصولا قرآن شما با منطق و عقل سر تضاد داره و به درد زمان همون اعراب شتر سوار میخوره !!
در نهایت هم به ضعف خودتون در اثبات این به اصطلاح معجزه اقرار کردید و زدید توی کار احساسات و آرامش !!!

اول این پست درباره این صحبت شما توضیحاتی رو بیان کردم !!

دوست ندارم بگم: (( این از بدبختی و نادانی شماست ))
چون این جمله رو مترادف بی ادبی میدونم و ملاک من برای دوستی و بحث و آدم حساب کردن دیگران دین اونها نیست !!
فقط میتونم بگم برداشت شما از آرامش واقعا اشتباهه !!
این بدلیل اینه که تعالیم دروغین که متاسفانه به اجبار توی کله دانش آموزای ایرانی میچپونن کار خودش رو کرده و جلوی تفکر صحیح و نقادانه و منکر خرافات رو گرفته !!
شاید در مواقعی ولو اوج عصبانیت و ناراحتی گوش دادن به صدای بارش باران به همراه یک لیوان چای گرم یا گوش دادن به تکنوازی پیانو یا حتی صحبت با یه دوست دلسوز یا یه استاد روانشناسی خیلی بهتر بتونه بهتون آرامش واقعی بده و حتی انرژی مثبت هم ایجاد بکنه !!

صرف لذت بردن از چیزی دلیل بر درست بودن آن چیز نیست دوست عزیزم !!!
شما میای میگی چون از شنیدن قرآن و مثلا صدای آقای عبدالباسط لذت میبرم پس برای خود من اثبات شد که قرآن معجزه هست !!
اگه اینطوریه پس اینهمه تکنوازی های موسیقی و تکنیک های روانشناسی و هزاران مورد دیگه که هر انسان عصبی رو به آرامش و خونسردی میرسونه بیشتر به معجزه شباهت داره !!

دلنشین بودن دلیل بر معجزه هست ؟؟؟
اگه اینطوره پس بوستان سعدی و دیوان حافظ و هزاران قطعه شعر ایرانی هم میتونه معجزه باشه !! چون از دیدگاه هر انسانی ولو اشخاصی که ایرانی هم نیستند بسیار دلنشین و با ریتم بسیار زیبا و جذاب نوشته شده !!!

عقل رو بیار توی کار اثبات !! دوست عزیز من !!
احساسات و لذتهای شخصی برای خود شماست !! اثبات چنین چیزی با احساسات مقدر نمیشه !!
درود گرامي

به نگرم رسيد كه جناب somorena پيكشان خطاب به من بود ، اگر چنين بوده است كه به شما ربطي نداشته و اگر چنين نبوده هم سفسطه ي متوسل شدن به اوضاع و چگونگي شخص و پرخاشFallacy: Circumstantial Ad Hominem (1) و سفسطه ي پهلوان پنبه ( Straw man fallacy ) است .

Fallacy: Circumstantial Ad Hominem
Description of Circumstantial Ad Hominem

A Circumstantial ad Hominem is a fallacy in which one attempts to attack a claim by asserting that the person making the claim is making it simply out of self interest. In some cases, this fallacy involves substituting an attack on a person's circumstances (such as the person's religion, political affiliation, ethnic background, etc.). The fallacy has the following forms:
  1. Person A makes claim X.
  2. Person B asserts that A makes claim X because it is in A's interest to claim X.
  3. Therefore claim X is false.
  1. Person A makes claim X.
  2. Person B makes an attack on A's circumstances.
  3. Therefore X is false.
A Circumstantial ad Hominem is a fallacy because a person's interests and circumstances have no bearing on the truth or falsity of the claim being made. While a person's interests will provide them with motives to support certain claims, the claims stand or fall on their own. It is also the case that a person's circumstances (religion, political affiliation, etc.) do not affect the truth or falsity of the claim. This is made quite clear by the following example: "Bill claims that 1+1=2. But he is a Republican, so his claim is false."
There are times when it is prudent to suspicious of a person's claims, such as when it is evident that the claims are being biased by the person's interests. For example, if a tobacco company representative claims that tobacco does not cause cancer, it would be prudent to not simply accept the claim. This is because the person has a motivation to make the claim, whether it is true or not. However, the mere fact that the person has a motivation to make the claim does not make it false. For example, suppose a parent tells her son that sticking a fork in a light socket would be dangerous. Simply because she has a motivation to say this obviously does not make her claim false. Examples of Circumstantial Ad Hominem
  1. "She asserts that we need more military spending, but that is false, since she is only saying it because she is a Republican."
  2. "I think that we should reject what Father Jones has to say about the ethical issues of abortion because he is a Catholic priest. After all, Father Jones is required to hold such views."
  3. "Of course the Senator from Maine opposes a reduction in naval spending. After all, Bath Ironworks, which produces warships, is in Maine."
  4. "Bill claims that tax breaks for corporations increases development. Of course, Bill is the CEO of a corporation."

برتراند راسل :
« تاثیر بگذار وگرنه تاثیر میگذارم »
بر در مدرسه ی علم گذر باید کرد

نزد استاد خرد کسب هنر باید کرد

Bozorgmehr هم اکنون آنلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 05-03-2008   #1533 (permalink)
عبدالکــریم سـروش
Bounce Back Champion, Bomb Blast Champion, Ants Champion, Bee Wars Champion, Sonic Champion, Alien Clones Champion

Bozorgmehr's Avatar

محل سكونت: سرای خردمندان
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 602
از ایشان 1,332 بار سپاسگزاري شده است

جناب ايرانشهر نوشته اند :
نقل قول:
ابوبکر محمد بن زکريای رازی:
اديان و مذاهب علت اساسی جنگ ها و مخالفت با انديشه های فلسفی و تحقيقات علمی هستند. کتابهايی که بنام مقدس و آسمانی معروف اند ، کتب خالی از ارزش و اعتبار اند و آثار کسانی از قدما مانند افلاتون وارستو و سقرات،خدمت مهم تر و مفيد تری به بشر کرده است.

ايرانشهر ارجمند

مدرك معتبرتان براي اين ادعا كجاست ؟
Bozorgmehr هم اکنون آنلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 05-03-2008   #1534 (permalink)
محروم از فعالیت

robert's Avatar

محل سكونت: در ایران زندگی معنا ندارد..!!
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 228
از ایشان 255 بار سپاسگزاري شده است

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله objective نمايش نوشته ها
دوست عزیز!

استفاده از ادبیات توهین آمیز به هیچ وجه برازنده یک انسان صاحب شعور نیست.
در این تالار قرار نیست کسی به خاطر اینکه سخن دیگری را نمی پذیرد از سخنان تحقیر آمیز استفاده کند. همانطور که خودتان فرمودید عقل رو بیار توی کار اثبات !! همین عقل نباید به کسی اجازه تحقیر یا توهین به دیگری را بدهد.
با تشکر از عنایت شما
ایکاش یک خورده درباره همون یکی دو خط اول پست بنده فکر میکردید و بعد به بنده جواب میدادید !!
یا حداقل نظر خودتون رو درباره تصب بی چون و چرا و نحوه اثبات قرآن از طریق آرامش یافتن رو بیان میکردید !!!

شما بمن میفرمایید که توهین نکن !!!
توهین زمانی هست که به ناروا صفت ناپسندی رو به شخصی نسبت دهیم !!
من دوست ندارم نسبت به اون کاربر محترم که با خوندن قرآن احساس آرامش میکنند توهین کنم و اصولا اهل این کارها نیستم !! ولی ایشون وقتی دوست دارند بجای عقل از احساسات برای اثبات چنین چیزی استفاده کنند دیگه چی میشه بهشون گفت ؟؟

اونقت اون یکی دوستمون (( فکر کنم اسمشون آدلاید باشه )) برمیگرده میگه این قضیه به تو ربطی نداره و چه میدونم ...!! سفسطه میکنی و به مخاطب توهین میکنی و از این صحبتها !!!
واقعا جالبه !!!
robert آفلاين است   پاسخ با نقل قول
کاربران زير از دوست گرامي robert به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند :
قديمي 05-03-2008   #1535 (permalink)
Connoisseur

ronin's Avatar

تاريخ عضويت: Dec 2007
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 375
از ایشان 579 بار سپاسگزاري شده است

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله semorena نمايش نوشته ها
ثابت ميكنم كه قرآن كتاب آسماني ست.
ولي نه با برهان و ادله شما.
نه با حرفهاي شما درباره چرخش زمين و پيشگويي قرآن و مباحث علميش.
ثابت ميكنم كه قرآن كتاب آسماني ست ولي نه براي شما.
كه براي خودم. و فقط همين براي من كافي ست كه باور كنم قرآن چگونه كتابي ست.
من با خواندن قرآن آرامشي پيدا ميكنم كه هرگز در هيچ سخني و هيچ كتابي و هيچ زمزمه و فكري نمونش رو پيدا نكردم.
چگونه كلامي از جنس انسان ميتونه اينگونه به من آرامش بده درحاليكه هيچ نمونه ديگري ازش سراغ ندارم؟؟
اين و فقط اين، براي من كافيه.
بهمين دليل و تنها! بهمين دليل، باور دارم كه قرآن كتابي از جنس ديگر، شايد آسماني بقول شما و شايد پاك و حقيقت بقول من باشه. قرآن بينهايت دلنشينه.
تنها به صرف به آرامش رسيدن نمي توان بر معنويت چيزي يقين يافت.
القاعده و ديگر تروريستها نيز با خواندن اين كتاب به چنان آرامشي مي رسند كه كارهاي غير انسانيشان برايشان آن پليدي خود را از دست مي دهد.
قديمي 05-03-2008   #1536 (permalink)
Connoisseur

ronin's Avatar

جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 375
از ایشان 579 بار سپاسگزاري شده است

من در شگفتم چرا بعضي افراد مي خواهند كتاب اعراب را به خداي راستين بچسبانند و از اين ميان چه چيزي نسيب ايشان مي شود؟!
اينكه ما اين سخنان و نوشته ها را به خداي بچسبانيم در واقع مقام و مرتبه خدا را پايين آورده ايم .
آيا خدايي كه همه ي جهان و كائنات خود اوست چنان از سخن گفتن روشن عاجز است كه جز معدودي اعراب ديگر هيچ كس معني حرف او رانمي فهمند؟!
يا آنچنان گرفتار بي پوليست كه مي گويد از غير مسلمانان جزيه(پول زور ،باج) بگيريد تا بتوانند دين خود را نگه دارند؟!
يا در جاي ديگري ميگويد "تبت يدي ابيلهب" "بريده باد دست ابي لهب و ..." ءانگار كه در اينجا ناتوان است و روي به نفرين و دشنام و بدخواهي براي ديگران آورده است؟!
انسان با مطالعه و ژ‍رف نگري در اين آيات و سخنان براحتي متوجه مي شود كه قران سخنان حضرت محمد است كه با توجه به موقعيت هاي زماني و مكاني گفته هايي را بيان فرموده اند كه بستگي به دقيقا همان زمان داشته است.
ronin آفلاين است   پاسخ با نقل قول
کاربران زير از دوست گرامي ronin به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند :
قديمي 05-03-2008   #1537 (permalink)
Enthusiast

semorena's Avatar

تاريخ عضويت: Apr 2008
محل سكونت: تهران
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 662
از ایشان 200 بار سپاسگزاري شده است

نقل قول:
و چه بدبختند آن کسانی که فکر میکنند اگر اتفاق خوبی بیفته لطف خدا بوده و اگر اتفاق بدی بیفته مسلما حکمت خدا !!!
چه نادانند آن کسانی که صرف متولد شدن در خانواده ای مسلمان و خواندن دروس اسلامی در مدرسه آنقدر روی شعور و تفکراتشون اثر گذاشته که حتی نمیخواهند دوزار حس تجزیه و تحلیل و واقعیت پنداری داشته باشند و خیال میکنند فقط قرآن هست که میتونه به انسان آرامش بده !!
سلام دوست عزيزم. واقعا از الفاظي كه بكار بردي متشكرم. نميخوام بگم كه اشتباه ميكني چون شايد واقعا بدبخت باشم كه چنين تعريفي از آرامش دارم.
نقل قول:
من دوست ندارم نسبت به اون کاربر محترم که با خوندن قرآن احساس آرامش میکنند توهین کنم و اصولا اهل این کارها نیستم !! ولی ایشون وقتی دوست دارند بجای عقل از احساسات برای اثبات چنین چیزی استفاده کنند دیگه چی میشه بهشون گفت ؟؟
واقعا چي ميشه گفت؟؟ شايد بهتر باشه كمي فكر كرد و بعد جواب داد.
من اگه ميام و ميگم كه:
نقل قول:
ثابت ميكنم كه قرآن كتاب آسماني ست.
ولي نه با برهان و ادله شما.
نه با حرفهاي شما درباره چرخش زمين و پيشگويي قرآن و مباحث علميش.
نه به اين خاطر هست كه چيزي دراين باره نميدونم يا نميتونم. محض اطلاع شما تحصيلاتم فيزيك اتمي هست. پس خوب بلدم آسمون و ريسمون درباره بيگ بنگ و انفجار بزرگ و ارتباطش با قرآن ببافم. مثل همين دوست عزيز FADAKI.
ولي من چنين نيازي رو نميبينم. اعتقاد دارم كه اصلا اهميتي نداره كه سرنخي بين مباحث قرآن با كشفيات علم پيدا كنيم. (البته اين اعتقاد من هست و به اعتقاد شماها توهيني نميكنم. و ياد گرفتم كه توهين نكنم.)
بنظر من اصل سوال ايراد داره كه: ("ثابت كنيد" قرآن كتابي آسماني ست.). چرا اثبات؟ مگه قرآن خودش رو جدا از اين عالم تعريف كرده؟ فقط گفته كه سخنانش از طرف انسان نيست. همين.! درست مثل تمام اجزاي طبيعت كه خالقشون انسان نيست. بهمين سادگي!
البته اين دليل نميشه كه نشه قرآن رو از طريق علمي اثبات كرد، ولي آيا واقعا نيازي به همچين اثباتي هست؟ اون هم با اين پيش شرط شما كه حتما بايد اثبات علمي باشه و لاغير؟
مگه اين همه سال اين ميلياردها انساني كه به قرآن (يا هركتاب و مكتب ديگه اي) ايمان پيدا كردن و بخاطرش كشته (يا بقولي شهيد) شدن مثل جنابعالي تحصيلات آكادميك داشتن كه بخاطرش به قرآن ايمان بيارن؟ يا اون كشاورز بيسوادي كه به باور خودش مسلمونه و ايمان داره كه قرآن آسمانيه، خوندن و نوشتن بلده؟؟ يا شايد تمام اينها از نظر شما ايمان و دينشون بي ارزش و بي اعتبار هست؟؟
من معتقدم برخي مسائل بسيار پيچيده رو در عين ميشه بسادگي دريافت و فهميد.
من اگه به شما ميگم كه قرآن به من آرامش ميده، اصلا منظورم شنيدن صداي اون عبدالباسط و غيره ها نيست. كه گوش هم نميدم. فقط منظورم اينه كه وقتي آيه هاش رو (همون چندتا آيه اي كه از كودكي ياد گرفتم) زمزمه ميكنم، احساس سبكي بهم دست ميده. خيلي هم سعي كردم مشابه اين احساس رو در مثال هاي شما مثل آهنگ زيبا يا شعر سعدي و حافظ پيدا كنم، ولي واقعا نتونستم.
باور كن من خيلي سعي كردم هم بطريق علمي هم غيرعلمي به خودم ثابت كنم كه قرآن دروغي بيش نيست ولي نتونستم. (شايد هم باندازه كافي سعي نكردم.)
من اصلا دنبال خدايي نميگردم كه علم بهم بگه وجود داره يا نداره. چون خيلي از چيزهاي زندگي رو مثل عشق و حتي "دليلي براي زندگي كردن" رو علم براي من توضيح قانع كننده اي نداده.
من بيشتر دنبال فهميدن خودم هستم. وقتي كه هيچ دليل علمي نتونست شك من رو به يقين تبديل كنه كه قرآن دروغ نيست؛ اونموقع به خود قرآن و كلماتش دقت كردم كه آيا خصوصيت انساني ميتونم توش پيدا كنم يا نه؟ و آيا احساس ناشي از تلفظ اين حروف، شبيه احساس لذت از شعر و موسيقي هست يا نه؟ ولي جواب هردوي اين سوال ها براي من منفي بود. نميدونم چه حقيقتي درون قرآن نهفته هست، ولي ميدونم كه هرچيزي هست از جنس همون شاخ و برگ درختان و هوايي هست كه تنفس ميكنم و نه بيشتر! و فهميدم كه هيچ شباهتي به اجسام و اشعار و ساخته هاي بشري كه ميشناسمش و خودم هم جزئي از اون هستم نيست.
انقدر گير داديم به اثبات آسماني بودن قرآن كه گويي تنها همين سخنان رو آيات خدا هستن، در حاليكه همه چيز آيه و نشانه وجود خالق يكتا هستن. و اين همون بيراهه اي هست كه من ازش سخن گفتم.
به فهم و شعور گذشتگان هم توهين نميكنم و در عين حال كه معتقدم اكثرا در جهالت (به نسبت مقايسه با شعور عصر حاضر) بسر ميبردن، لكن انسان هايي نبودن كه به هر حرف مزخرفي ايمان بيارن و بخاطرش از خودگذشتگي كنن.
قرآن براي من دقيقا مثل يك برگ گل و يك سنگ از كوه هست كه مطمئنم خالقش انسان نيست. شما ميخواي اثبات كني كه سنگ يا آسمان رو خدا خلق كرده؟؟؟
از طرف ديگه شما براي اثبات علاقه و عشقت به همسرت نيازي به اثبات علمي داري؟؟ (البته اين سوالم چندان مرتبط نبود.)
گاهي سوال هايي طرح ميكنيم كه استاندارد كافي براي رسيدن به پاسخ رو ندارن و اونموقع وقتي كسي ميگه كه من با دلم فهميدم كه قرآن آسماني هست، مسخرش ميكنيم و تمام عصبانيتمون رو نثارش ميكنيم.
اما بهتر بود كه سوالمون درمورد ذات خلقت و اينكه "آيا حتما مخلوق بايد خالق داشته باشه؟" بود، بنظرم اين سوال بهتر بود. چون تمام قرآن و بسياري سوالات ديگه هم شامل جواب اين سوال ميشد. (مثل تاپيك هايي كه اينگونه سوال پرسيدن و تو اين سايت هم ميشه نمونشون رو مشاهده كرد.)
اميدوارم منظورم رو رسونده باشم.
در عين حال خود قرآن هم بسادگي گفته كه "اگه شك داريد، يك آيه شبيه قرآن بياردي." دوستان هركدوم شما شك داره خب اين كار ساده رو انجام بده. اصلا يك برگ يا يك سنگ رو خلق كنه. من پارتي بازي ميكنم تا خدا اون سنگ يا برگي يا ستاره اي رو كه شما خلق كرديد رو بجاي آيه قبول كنه خوبه؟
حالا شما هرچقدر كه دوست داريد نقد كنيد و اين آقاي فدكي هم مدام دليل بياره كه بابا بخدا قرآن مال خداس!.
نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله آدلاید نمايش نوشته ها
درود گرامي

به نگرم رسيد كه جناب somorena پيكشان خطاب به من بود ، اگر چنين بوده است كه به شما ربطي نداشته و اگر چنين نبوده هم سفسطه ي متوسل شدن به اوضاع و چگونگي شخص و پرخاشFallacy: Circumstantial Ad Hominem (1) و سفسطه ي پهلوان پنبه ( Straw man fallacy ) است .
متشكرم لطف داريد، مخاطب من طراح اصلي اين سوال بود. راستي حالا اين انگليسي ها يعني چي؟
semorena آفلاين است   پاسخ با نقل قول
کاربران زير از دوست گرامي semorena به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند :
قديمي 05-03-2008   #1538 (permalink)
Aficionado

irany's Avatar

محل سكونت: به دلیل شرایط شغلی هر روز یک جا و فعلا ایران
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 432
از ایشان 524 بار سپاسگزاري شده است

درود
هرچند که پستها و پرسشهای بنده یا بی پاسخ مانده و یا پاسخی غیر منطقی گرفته اند.اما...
در سوره 41(فصلت)آیات 9 تا12 اینگونه فرموده:
9 ـ ای رسول به مشرکان بگو که شما به خدا که زمین را در دو روز آفرید کافر میشوید و بر او مثل و مانند قرار میدهید، او خدای جهانیان است.
10 ـ و او روی زمین کوهها را برافراشت و برکات فراوانی در آن پدید آورد و قوت و ارزاق آن را در چهار روز اندازه گیری کرد و خواهندگان را یکسان گردانید.
11 ـ سپس به خلقت آسمانها توجه فرمود که آسمانها دور بود ، او فرمود به آسمان ها و زمین همه به سوی خدا بشتابید با شوق و یا اجبار؛ آنها گفتند با میل و اشتیاق به سوی تو می شتابیم.
12 ـ سپس هفت آسمان را در دو روز استوار فرمود، و در هر آسمانی به نظم امرش وحی فرمود و آسمان دنیا را به چراغهای رخشنده (ماه و خورشید و ستاره) زیور دادیم.این نظام تقدیر خدای دانا و مقتدر است.
میخواستم در مورد اینکه چگونه ممکن است آسمانها و خورشید بعد از خلقت زمین خلق شده باشند صحبت کنیم اما مواردی دیگر نیز به چشمم خورد که عرض میکنم.
خوب قضاوت با شما در این آیات با صراحت عنوان شده که زمین قبل از آسمانها و خورشید خلق شده.حالا میتوانید متعصبانه حتی معنای کلمات را عوض کنید و بگویید منظور از فلان کلمه بهمان است و .... .زوری که نیست .شاید نمیخواهید خللی در اعتقادتان وارد شود حق هم دارید.
و اما مطلبی دیگر!!! چرا خدا باید نیاز به اندازه گیری داشته باشد؟مگر نمیداند چه خلق کرده که باید نیاز زمینیان را به ارزاق اندازه گیری کند؟آنهم در 4 روز!!!باز هم قضاوت با شما.
و اما مطلبی دیگر!!! اگر مطالعه فرموده باشید در تاپیک نظرات سروش نوشته بودم در قرآن آیه ای وجود دارد که پیامبر(ص) سخنانی گفته اند و میخواسته اند برای اعراب جاهل وانمود کنند که اینان سخن خداوند هستند اما با بررسی بهتر از افعال بکار رفته مشخص میشود که متکلم جمله نامفهوم است یعنی در برخی قسمتهای آیه مشخص است که پیامبر(ص) از زبان خودشان سخن میگویند و در برخی قسمتها از زبان خدا سخن میگویند.مراجعه فرمایید به آیه یکم از سوره بنی اسرائیل .البته مترجم (الهی قمشه ای ) متوجه این نقیصه شده و با سلیقه خود افعال مناسبی بکار برده.دقت فرمایید که بین متن عربی و ترجمه ارتباط باشد!!!
در این آیات نیز همین مشکل را دیدم!!!تمامی افعالی که مربوط میشوند به کارهای خدا سوم شخص هستند بجز یک مورد!!!!!
توجه فرمایید چیز چندان ساده ای نیست.اینها دلیلی است که میگویند این کتاب مقدس نوشته شخص پیامبر(ص) است و تماما احساسات و نظرات متعالی ایشان است. اما با توجه به شرایط حاکم بر جامعه اعراب جاهل نمیتوانسته اند به آنها بگویند اینها نظات من است بلکه میگفته اند اینها نظرات و گفته های خداست.تمامی گفته ها را وانمود میفرموده اند از طرف خداست اما در برخی آیات این وانمود کردن مشخص میشود.
توجه فرمایید که در تمامی آیات ذکر شده برای خدا از فعل سوم شخص استفاده شده مثلا خدایی که زمین را در دو روز آفرید. یا کوهها را برافراشت.او فرمود...و یا پدید آورد.اندازه گیری کرد.اما در یک مورد از فعل اول شخص استفاده شده: زیور دادیم.
در تمامی آیات مشخص است که کسی(پیامبر(ص) )دارد در مورد خدا سخن میگوید، اما در مورد اخیر ظاهرا خدا دارد در مورد خودش سخن میگوید که میفرماید زیور دادیم!!! خوب این که متکلم نامشخص است و در چند آیه پشت سر هم به یکباره و بی مقدمه متکلم عوض میشود نشانه چیست؟!!!
امیدوارم اینبار پاسخی منطقی به این چند سوال داده شود.
دین من یکتاپرستی است قهرمان من کورش بزرگوار قبله من پرسپولیس و کعبه من پاسارگاد است پیشوایانم داریوش بزرگ و یزدگردها هستندروحانیون من فردوسی ، رازی ،پورسینا وخیام هستند اصول دینم همه نیکیست و فروع دینم منشور حقوق بشـــــــــر کورش بزرگوارپرچم من پرچم صلح و بهشت من ایران همیشه سرفراز است

ويرايش توسط objective : 05-04-2008 در ساعت 10:21 PM. دليل: جهت انتقال به تاپیک مرتبط نقل قول حذف شد
irany آفلاين است   پاسخ با نقل قول
کاربران زير از دوست گرامي irany به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند :
قديمي 05-03-2008   #1539 (permalink)
Addict

mph1's Avatar

محل سكونت: سرزمين سبز آريا(جايي كه عشق به وطن را نشانم دادند)
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 5,169
از ایشان 2,233 بار سپاسگزاري شده است

نقل قول:
اين نظر شخصي شم است روبرت عزيز!خير بدبخت كسي است كه فكر مي كند پس از مرگ نيست مي شود!بذبخت كسي است كه مي بيند روبات سازنده دارد همه چيز سازنده دارد ولي در مورد خود انكار مي كند
دوست عزيز ما مقيد به انجام وظيفه با تمام تلاش هستيم ولي خدا هر كجا كه بخواهد كمكمان مي كند مثلا در طبس نمونه ي بارز هست ولي شما اديان ديگه رو چي مي گي؟يهودي مسيحي و...
ممكن است در بين افراد مورد نظر نادان وجود داشته باشد ولي به نظر من نادان كسي است كه فكر مي كند انسان در به دنيا آمدن خود حق اتخاب دارد ولي به نظر من اين چنين نيست!
ولي اگه به من باشه من هميني كه هستم رو انتخاب مي كنم!
ما هرگز نگفتيم فقط قرآن منبع آرامشه گفتيم عظيم ترينشه و جهت اطلاعت بهترين رياپي دانان ايراني بوده اند و لي در كل نظر شخصي شما است!
نقل قول:
توهين توهينه و هيچ فرقي نمي كنه وضمنا شما در پست قبليتون جمله ي دومتون در اين پست رو نقض كرديد!!
به اميد پيروزي همه مخصوصا روبرت عزيز

mph1 آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 05-03-2008   #1540 (permalink)
رهگذر

objective's Avatar

جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 1,186
از ایشان 1,505 بار سپاسگزاري شده است

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله fadaki نمايش نوشته ها
(2) جداشدن آسمانها و زمين- تائيد تئوري انفجار بزرگ (The Big Bang)
خدای متعال درقرآن کریم میفرماید:
(21:30) أولم ير الذين كفروا أن السموت والأرض كانتا رتقا ففتقنهما وجعلنا من الماء كل شيء حي أفلا يؤمنون
[21:30] آيا کافران درک نمي کنند که آسمان و زمين در آغاز به صورت يک توده جامد بود و ما آن را منفجر ساختيم تا موجوديت پيدا کند؟ و هر چيز زنده اي را از آب به وجود آورديم. آيا ايمان مي آورند؟

و
نقل قول:

آيا كافران نديدند كه آسمانها و زمين به هم پيوسته بودند، و ما آنها را از يكديگر باز كرديم; و هر چيز زنده‏اى را از آب قرار داديم؟! آيا ايمان نمى‏آورند؟!

يا استاد فولادوند :
آيا كسانى كه كفر ورزيدند ندانستند كه آسمانها و زمين هر دو به هم پيوسته بودند و ما آن دو را از هم جدا ساختيم و هر چيز زنده‏اى را از آب پديد آورديم آيا [باز هم] ايمان نمى‏آورند

و به وضوح به باورهاي جاهلي انان اشاره دارد ( پيوسته بودن اسمانها وزمين و باز شدن انها ) يا اينكه قبول كنيم كه كافران قريش
به نظر من لزومی ندارد برای اینکه اثبات کنیم قرآن کتابی آسمانی است فقط به جنبه اعجاز علمی قرآن بپردازیم

تئوری بیگ بنگ هنوز در حد یک تئوریست و در 10 سال اخیر شدیدا به چالش کشیده شده است.

بهارم می رسد از ره اگر تو باز آیی

بیست و دوم بـــــــــــــــهمن
روز خـــــــــــــــنده ی ما بود
روز گـــــــــــــــریه ی دشمن

برای ارتباط بیشتر و همکاری در بالابردن بهره تالار لطفا مشترک تاپیک نظرات، انتقادات و پیشنهادات تالار/ دفتر مدیران تالار ادیان و مذاهب شوید.
objective آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 05-03-2008   #1541 (permalink)
رهگذر

objective's Avatar

جنسيت:

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله آدلاید نمايش نوشته ها
...
و
نقل قول:
ایکاش یک خورده درباره همون یکی دو خط اول پست بنده فکر میکردید و بعد به بنده جواب میدادید !!
یا حداقل نظر خودتون رو درباره تصب بی چون و چرا و نحوه اثبات قرآن از طریق آرامش یافتن رو بیان میکردید !!!

شما بمن میفرمایید که توهین نکن !!!

اونقت اون یکی دوستمون (( فکر کنم اسمشون آدلاید باشه )) برمیگرده میگه این قضیه به تو ربطی نداره و چه میدونم ...!! سفسطه میکنی و به مخاطب توهین میکنی و از این صحبتها !!!
واقعا جالبه !!!
هنگامی که یک سخن در تاپیک عمومی مطرح می شود، یعنی هر کس می تواند پاسخی به آن بدهد و اینکه در سخن نقل قول شده باشد فقط ارتباط پاسخ را به گوینده نشان می دهد.
قديمي 05-03-2008   #1542 (permalink)
رهگذر

objective's Avatar

جنسيت:

نقل قول:

يا استاد فولادوند :

دوست گرامی!
تعبیر "اولم یروا" یا "اولم یر" در قرآن بسیار آمده است معنی تحت اللفظی آن اینست که "آیا نمی بینند" یا "آیا نمی بیند" این تعبیر در جایی به کار می رود که گوینده از امری آگاه باشد و آنرا بدیهی بداند و با این تعبیر می خواهد شنونده را به تفکر و رسیدن به آن مطلب راهنمایی کند.
این آیه و آیات مشابه نشاندهنده این نیست که لزوما مخاطب علم به این مطلب داشته است بلکه یکی از جنبه های قدرت خدا را به آنان معرفی نموده است.
قديمي 05-03-2008   #1543 (permalink)
رهگذر

objective's Avatar

جنسيت:

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله IRANSHAHR نمايش نوشته ها
محمد نظری در مورد نظریه نسبیت ندارد؟
بهتر است چند ایه ی قرآن را در تایید نظریه ی نسبیت هم قرار دهید
اگر با این دید بخواهیم بر موضوع بنگیریم مولوی نیز طبق شعر هر ذره ای را که بشکافی ...
نسبت به شکافت هسته ای و ذرات بنیادی به آگاهی رسیده بوده است.

رویشان نشد در ترجمه عین کلمه ی بیگ بنگ را بنویسند وگرنه اینکار را می کردند.
ضمن تشکر از شما دوست عزیز که در عین مسئولیتی که دارید در این تالار نیز فعالیت می نمایید.
باید عرض کنم قرآن کتاب علمی نیست که تمام نظریات علمی را در آن بتوان یافت. چه اینکه این نظریه ها به مرور زمان تغییر می کنند، متحول می شوند و بعضا نفی می شوند.

این شعری را هم که از جناب هاتف اصفهانی نقل فرمودید با این توضیح ارتباطی به موضوع پیدا نمی کند.

متشکرم
قديمي 05-03-2008   #1544 (permalink)
محروم از فعالیت

robert's Avatar

محل سكونت: در ایران زندگی معنا ندارد..!!
جنسيت:
سپاس هاي ايشان از ديگران: 228
از ایشان 255 بار سپاسگزاري شده است

نقل قول:
سلام دوست عزيزم. واقعا از الفاظي كه بكار بردي متشكرم. نميخوام بگم كه اشتباه ميكني چون شايد واقعا بدبخت باشم كه چنين تعريفي از آرامش دارم.
خواهش میکنم !!
امیدوارم یه روزی متوجه نحوه اثبات قضایا بشوید و برای این کار از احساسات و آرامش استفاده نکنید !!!

نقل قول:
نه به اين خاطر هست كه چيزي دراين باره نميدونم يا نميتونم. محض اطلاع شما تحصيلاتم فيزيك اتمي هست. پس خوب بلدم آسمون و ريسمون درباره بيگ بنگ و انفجار بزرگ و ارتباطش با قرآن ببافم.
صرف درس خوندن تو یه رشته دلیلی بر افزایش ایمان یا دود شدن ایمان نمیشه دوست عزیز !!
ثانیا این نهایت بچه بازی هست که آدم بیاد و سعی کنه با به رخ کشیدن تحصیلات خودش تلاش در کسب جایگاه مجازی بالاتری نسبت به مخاطبش داشته باشه !! اکثریت بچه های این فروم تحصیل کرده هستند و مدرک و رشته رو ابزاری برای چنین کاری در نظر نمیگیرند !!

نقل قول:
ولي من چنين نيازي رو نميبينم. اعتقاد دارم كه اصلا اهميتي نداره كه سرنخي بين مباحث قرآن با كشفيات علم پيدا كنيم
معلوم میشه که از اول تو بحث نبودید تا ببینید که چجوری تمامی تفکرات مشابه تفکرات شما باطل شده و مطالب جالبتر جای اون رو گرفته !!
جنابی که ادعای تحصیل در رشته فیزیک اتمی دارید !!
هیچ میدونستید همین قرآنی که به شما و دیگر همفکران شما آرامش میده سراسرش پر از اشتباهات علمی و صحبتهای ضد و نقیض هست ؟؟
شما چجور انسانی هستید که با تلاوت آیاتی که دلالت بر کتک زدن همسر و سنگسار نمودن انسانها و هزاران مورد خشمگینانه احساس آرامش میکنید ؟؟؟

نقل قول:
بنظر من اصل سوال ايراد داره كه: ("ثابت كنيد" قرآن كتابي آسماني ست.). چرا اثبات؟ مگه قرآن خودش رو جدا از اين عالم تعريف كرده؟ فقط گفته كه سخنانش از طرف انسان نيست. همين.! درست مثل تمام اجزاي طبيعت كه خالقشون انسان نيست. بهمين سادگي!
البته اين دليل نميشه كه نشه قرآن رو از طريق علمي اثبات كرد، ولي آيا واقعا نيازي به همچين اثباتي هست؟ اون هم با اين پيش شرط شما كه حتما بايد اثبات علمي باشه و لاغير؟
بازهم برگشتیم سر جای اول !!!
اتفاقا بنده شدیدا معتقدم که قرآن شما نه تنها سخن خدا نیست بلکه بدست پیامبر شما که بی سواد هم نبوده نوشته شده و اصحاب ایشون هم در این پروژه بهشون کمک کردند و با زرنگی و تیز بازی های خاص خود راه شک و تردید رو تا جایی که میتونستند بر آن بستند !!

نقل قول:
مگه اين همه سال اين ميلياردها انساني كه به قرآن (يا هركتاب و مكتب ديگه اي) ايمان پيدا كردن و بخاطرش كشته (يا بقولي شهيد) شدن مثل جنابعالي تحصيلات آكادميك داشتن كه بخاطرش به قرآن ايمان بيارن؟ يا اون كشاورز بيسوادي كه به باور خودش مسلمونه و ايمان داره كه قرآن آسمانيه، خوندن و نوشتن بلده؟؟ يا شايد تمام اينها از نظر شما ايمان و دينشون بي ارزش و بي اعتبار هست؟؟
یواش یواش دارم به عاقل بودن شما فیزیکدان عزیز شک میکنم !!
آخه مرد حسابی !! هیچ یادت هست که این کسانی که داری ازشون صحبت میکنی همگی تو خونواده ای مسلمون بدنیا اومدند و خواسته یا ناخواسته باید مسلمون باشند وگرنه گردنشون با لبه شمشیر آشنا میشه ؟؟ (( حکم ارتداد چیه ؟؟))
اون کشاورز روستایی که از زندگی فقط زراعت و عبادت و خور و خواب و تولید مثل رو بلد هست و فرق (( الف )) و (( ب)) رو نیمدونه چه انتظاری ازش هست که اصلا به خودش جرئت بده و به موضوعی به این مهمی و خطیری فکر بکنه ؟؟
هیچ میدونی اگه اون حکم مجازات از دین برگشتن تو اسلام نبود احتمال خیلی زیاد الان من وشما داشتیم درباره یه موضوع دیگه باهم بحث میکردیم ؟؟؟

نقل قول:
باور كن من خيلي سعي كردم هم بطريق علمي هم غيرعلمي به خودم ثابت كنم كه قرآن دروغي بيش نيست ولي نتونستم. (شايد هم باندازه كافي سعي نكردم.)
حالا اگه من به شما ثابت کردم که این قرآن شما یکی از بزرگترین دروغ های تاریخ بشریت هست اونقت چی ؟؟
شما مشکلت این نیست که سعی کرده باشی و جواب نگرفته باشی !!
مشکلت همون حال کردنت با قرآن هست و اینکه احساس خوبی بهت دست میده و یاد جلسات قرآن دوران کودکی میفتی و صفا میکنی !!
خیال میکردم کسی که فیزیک اتمی میخونه زاویه دیدش خیلی وسیع تر از این حرفها باشه که هرچی معلم مدرسه و پدر و مادر تو کله اش بکنند رو بی چون و چرا قبول بکنه و هیچ تجزیه تحلیلی هم در کار نباشه !!
خیلی دوست دارم بدونم فیزیکدانانی مثل اروین شرودینگر یا پائولی یا نیلز بور یا همین نیوتن معروف هم هیمنجوری فکر میکردند که فیزیکدان شدند؟؟

نقل قول:
از طرف ديگه شما براي اثبات علاقه و عشقت به همسرت نيازي به اثبات علمي داري؟؟ (البته اين سوالم چندان مرتبط نبود.)
اثبات علمی شاید نه !! ولی نظرت درباره اثبات منطقی چیه ؟؟
شنیدی که میگن زندگی حساب دو دوتا چهار تا هست ؟؟
صرف این که من به همسرم بگم دوستت دارم دلیلی بر وجود عشق میشه ؟؟

نقل قول:
اما بهتر بود كه سوالمون درمورد ذات خلقت و اينكه "آيا حتما مخلوق بايد خالق داشته باشه؟" بود، بنظرم اين سوال بهتر بود. چون تمام قرآن و بسياري سوالات ديگه هم شامل جواب اين سوال ميشد
میخوای تمامی برهانهای رد وجود خدا و اوصاف او رو همینجا برات قرار بدم ؟؟
ممکنه تاثیر خیلی بدی روی افکار و حتی زنگی شما دوست عزیز داشته باشه !!
چون احساس میکنم پتانسیلش رو نداری و به بیان دیگه دوست نداری کتابی که بهت آرامش میده به طریقی که عقل و منطق روش صحه بذاره رد بشه !!

نقل قول:
در عين حال خود قرآن هم بسادگي گفته كه "اگه شك داريد، يك آيه شبيه قرآن بياردي."
پس حدس بنده درباره اینکه جنابعالی از ابتدا تو این تاپیک نبودید و چیزی نخوندید به واقعیت تبدیل شد !!
چندین صفحه از این تاپیک رو به عقب برگردید و داستان اشخاصی نظیر ابی سرح در زمان پیامبر رو مطالعه کنید !!
تحدی قرآن تنها یه سیاست از جانب پیامبر شماست که از طریق اون هرکسی که در برابر قرآن مزخرفات بگه رو دست بندازن و مسخره کنن و اعتبار کتاب خودشون رو بالا ببرند و هرکسی هم که کتابی یا حتی سوره ای بهتر و زیبا تر و شیوا تر از قرآن بیاره رو بدون فوت وقت به درک واصل کنند تا مواضع مخترعان قرآن به خطر نیفته !!
تو چندین صفحه قبل تو همین تاپیک بود که نوشته شده بود شخصی از اصحاب پیامبر شما وقتی که مثلا وحی به آن آقا نازل میشد به پیامبر و رفتار او دقت میکرد و میدید پیامبر آن ایه رو چند بار تکرار میکنه و سپس وزن حروف یا حتی خود حروف رو عوض میکنه تا وزن آن با وزن آیات قبلی مطابقت داشته باشه و وقتی همین فرد به پیامبر شما اعتراض کرد پیامبر شما خون آن مرد را حلال ساخت !!

نقل قول:
دوستان هركدوم شما شك داره خب اين كار ساده رو انجام بده. اصلا يك برگ يا يك سنگ رو خلق كنه. من پارتي بازي ميكنم تا خدا اون سنگ يا برگي يا ستاره اي رو كه شما خلق كرديد رو بجاي آيه قبول كنه
قرار نبود سوال رو با سوال و درخواست پاسخ بدی دوست عزیز !!
شما ابتدا خود قرآن و صاحب قرآن رو که همون خدای شماست و وجودیت ایشان رو اثبات کن برای اینکه آن سنگ و ورق آفریده او هستند دلیل بیار !!
بعدش بنده خودم میرم برای شما یه جنگل و کوهستان خلق میکنم و در آن یه ویلای قشنگ هم برای شما میسازم !!!
robert آفلاين است   پاسخ با نقل قول
کاربران زير از دوست گرامي robert به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کردند :
قديمي 05-03-2008   #1545 (permalink)
رهگذر

objective's Avatar

جنسيت:

سلام

دوست ارجمند و متتبع!
به نظر من بزرگترین مشکلی که عموما برای درک مفاهیم قرآن با آن مواجهند عدم انس با قرآن، اصطلاحات قرآنی ، عدم آشنایی با زبان عربی و نگرش جزئی به آیات است.
نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله irany نمايش نوشته ها
هرچند که پستها و پرسشهای بنده یا بی پاسخ مانده و یا پاسخی غیر منطقی گرفته اند.اما...
در سوره 41(فصلت)آیات 9 تا12 اینگونه فرموده:
9 ـ ای رسول به مشرکان بگو که شما به خدا که زمین را در دو روز آفرید کافر میشوید و بر او مثل و مانند قرار میدهید، او خدای جهانیان است.
10 ـ و او روی زمین کوهها را برافراشت و برکات فراوانی در آن پدید آورد و قوت و ارزاق آن را در چهار روز اندازه گیری کرد و خواهندگان را یکسان گردانید.
11 ـ سپس به خلقت آسمانها توجه فرمود که آسمانها دور بود ، او فرمود به آسمان ها و زمین همه به سوی خدا بشتابید با شوق و یا اجبار؛ آنها گفتند با میل و اشتیاق به سوی تو می شتابیم.
12 ـ سپس هفت آسمان را در دو روز استوار فرمود، و در هر آسمانی به نظم امرش وحی فرمود و آسمان دنیا را به چراغهای رخشنده (ماه و خورشید و ستاره) زیور دادیم.این نظام تقدیر خدای دانا و مقتدر است.
میخواستم در مورد اینکه چگونه ممکن است آسمانها و خورشید بعد از خلقت زمین خلق شده باشند صحبت کنیم اما مواردی دیگر نیز به چشمم خورد که عرض میکنم.
خوب قضاوت با شما در این آیات با صراحت عنوان شده که زمین قبل از آسمانها و خورشید خلق شده.حالا میتوانید متعصبانه حتی معنای کلمات را عوض کنید و بگویید منظور از فلان کلمه بهمان است و .... .زوری که نیست .شاید نمیخواهید خللی در اعتقادتان وارد شود حق هم دارید.
در این زمینه قبلا توضیحی که به نظر حقیر می رسید ارسال کردم. اگر لطف نمایید و نظرتان را در مورد پست ارسالی حقیر بفرمایید ممنون می شوم.

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله irany نمايش نوشته ها
و اما مطلبی دیگر!!! چرا خدا باید نیاز به اندازه گیری داشته باشد؟مگر نمیداند چه خلق کرده که باید نیاز زمینیان را به ارزاق اندازه گیری کند؟آنهم در 4 روز!!!باز هم قضاوت با شما.
و اما مطلبی دیگر!!! اگر مطالعه فرموده باشید در تاپیک نظرات سروش نوشته بودم در قرآن آیه ای وجود دارد که پیامبر(ص) سخنانی گفته اند و میخواسته اند برای اعراب جاهل وانمود کنند که اینان سخن خداوند هستند اما با بررسی بهتر از افعال بکار رفته مشخص میشود که متکلم جمله نامفهوم است یعنی در برخی قسمتهای آیه مشخص است که پیامبر(ص) از زبان خودشان سخن میگویند و در برخی قسمتها از زبان خدا سخن میگویند.مراجعه فرمایید به آیه یکم از سوره بنی اسرائیل .البته مترجم (الهی قمشه ای ) متوجه این نقیصه شده و با سلیقه خود افعال مناسبی بکار برده.دقت فرمایید که بین متن عربی و ترجمه ارتباط باشد!!!
در این آیات نیز همین مشکل را دیدم!!!تمامی افعالی که مربوط میشوند به کارهای خدا سوم شخص هستند بجز یک مورد!!!!!
توجه فرمایید چیز چندان ساده ای نیست.اینها دلیلی است که میگویند این کتاب مقدس نوشته شخص پیامبر(ص) است و تماما احساسات و نظرات متعالی ایشان است. اما با توجه به شرایط حاکم بر جامعه اعراب جاهل نمیتوانسته اند به آنها بگویند اینها نظات من است بلکه میگفته اند اینها نظرات و گفته های خداست.تمامی گفته ها را وانمود میفرموده اند از طرف خداست اما در برخی آیات این وانمود کردن مشخص میشود.
توجه فرمایید که در تمامی آیات ذکر شده برای خدا از فعل سوم شخص استفاده شده مثلا خدایی که زمین را در دو روز آفرید. یا کوهها را برافراشت.او فرمود...و یا پدید آورد.اندازه گیری کرد.اما در یک مورد از فعل اول شخص استفاده شده: زیور دادیم.
در تمامی آیات مشخص است که کسی(پیامبر(ص) )دارد در مورد خدا سخن میگوید، اما در مورد اخیر ظاهرا خدا دارد در مورد خودش سخن میگوید که میفرماید زیور دادیم!!! خوب این که متکلم نامشخص است و در چند آیه پشت سر هم به یکباره و بی مقدمه متکلم عوض میشود نشانه چیست؟!!!
امیدوارم اینبار پاسخی منطقی به این چند سوال داده شود.
این موارد هم اگرچه به این تاپیک کمتر مربوط می شود ولی بیشتر به خاطر استفاده واسطه ضعیف در درک مفاهیم قرآن بوجود آمده است. اگرچه پاسخ هر یک از نظر حقیر کاملا مشخص است ولی به مجال کافی و دقت دو جانبه نیاز دارد و به امید خدا در آینده هنگامی که بیشتر با سخنان و منطق شما دوست عزیز آشنا شدم در همان تاپیک تحریف قرآن به آن می پردازم.

با تشکر و احترام

ويرايش توسط objective : 05-03-2008 در ساعت 11:36 PM.
پاسخ

ابزارهاي موضوع
نحوه نمايش

قوانين ارسال