آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته) - صفحه 3
تالار گفتگوی هم میهن - Hammihan Forum            

بازگشت   تالار گفتگوی هم میهن - Hammihan Forum > خانواده و زندگی > آشپزی و خانه داری > کلاس آشپزی
ثبت نام آموزش کار با هم میهن آپلود عکس علامت گذاری بفرم خوانده شده بی پاسخ!
عضویت در هم میهن شبکه اجتماعی پخش زنده لیست کاربران کاربران آنلاین تبلیغات

پاسخ
 
LinkBack ابزارهاي موضوع نحوه نمايش
قديمي 10-03-2013   #31 (لینک نوشته)
سیده زهره
 
yare-emam's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

یه مدل دیگه هم که بهش کته میگیم
برنج و با آب و نمک میریزم داخل قابلمه میزان آبش متغیره و باید درست کنید تا دستون بیاد اما حدودا چهار،پنج سانت آب میریزیم و بعد با شعله متوسط خیلی زیاد نباشه میذاریم برنج جوش بخوره و پخته شه تا آبش کم شه وقتی آبش کم شد از اطراف قابلمه برنج هارو به صورت مخروطی به وسط میارم تا دیواره ها ته دیگ نشه تو این مرحله برنج باید به درجه آبکش که در روش آب کشی می پختیم برسه حالا شعله رو کم میکنیم تا خوب دم بکشه اگه کمی روغن داغ کنید و بریزید مثل همون روش ابکشی شاد و دونه دونه میشه
خیلی راحت تر و مچنین زمان کمتری از روش پخت آبکشیه
تازه اینجوری مقوی تر هم هست
من موقع جوش خودنش کمی سبوس هم توش میریزم خیلی ویتامین داره و مقویه
سبوسی که استفاده میکنم به شکل پودره و اصلا مشخص نیست
تو کیفیت برنج تاثیری نداره فقط رنگشو یکم کدر میکنه زمانی که مهمان ندارید استفاده کنید چون خوردنش خیلی خوبه
اگه دیدید آب برنج توم شده و هنوز نپخته اس خوب بازم یکم آب بریزید و اگه دیدید آب داره و داره شل میشه سریع شعله اش و زیاد کنید تا آب اضافه تبخیر شه و برنج شل نشه
همون طور که گفتم مقدار آب به صورت تجربی دستون میاد اینجور نیس که اندازه دقیقی داشته باشه
چون هم جنس برنج ها متفاوته هم آب هر شهر اینا روی پخت شما تاثیر داره
__________________
آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)
yare-emam آفلاين است   پاسخ با نقل قول
4 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 10-04-2013   #32 (لینک نوشته)
فعال هم میهن
 
shadab's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

نوشته اصلي بوسيله tottoro نمايش نوشته ها
خب بقیه هم نظر بدن بهتره
من فقط نظر خودمو میگم
کلا که فقط برنجای ایرانی عطر دارن
منتها پس از سیاستهای کلی دولت در تبدیل برنج کم محصول ولی معطر
به برنجهای پرمحصول
دیگه اون عطر گیج کننده از برنجای ایرانی به مشام نمیرسه
تو برنجهای ایرانی هم به طارم بودنش نمیشه اکتفاکرد
بهتره به اندازه یک بار طبخ تهیه وبپزی
بعد بری یه کیسشو بخری
برنجای فریدونکنار وبهشهر وآستانه اشرفیه خوبن
کلا برنجای مازندران هم شکل بهتری دارن هم معطرن
به لحاظ نوع هم برنج بی نام خوبه بعدش دم سیاهه بعدم طارم وهاشمی وبقیه...
ازکجا برنج بخری تامطمئن باشی همونیه که روی کیسه برنج نوشته
به اسم طارم یاهاشمی میخری ولی به وسطای کیسه که میرس متوجه میشی قاطی داره
کلا تواین چندساله هرچی برنج خریدیم نه عطرداشته ونه طعم وظاهر
shadab آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 10-05-2013   #33 (لینک نوشته)
یــــــــــــانـــــــــــــــا
 
zare's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

نوشته اصلي بوسيله shadab نمايش نوشته ها
ازکجا برنج بخری تامطمئن باشی همونیه که روی کیسه برنج نوشته
به اسم طارم یاهاشمی میخری ولی به وسطای کیسه که میرس متوجه میشی قاطی داره
کلا تواین چندساله هرچی برنج خریدیم نه عطرداشته ونه طعم وظاهر
سلام شاداب عزیز
واقعا که حرف درستی زدی من که خودم پدر و مادرم اصالتا شمالی هستند و همیشه فکر میکردم برنج رو میشناسم تقریبا یک ماه پیش تو شمال برنجی رو به اسم طارم خریدم .چون شنیده بودم اونی که برای نمونه جلوی آدم میگیرن با اونی که تو کیسه هست فرق میکنه ازشون خواستم در کیسه رو باز کنن، روی کیسه برنج معطر گذاشته بودن و با دست خودشون که اونم عطر برنج خوب رو گرفته بود یه مشت برنج جلوی ما گرفتن که ما هم به خاطر عطرش خریدیم و وقتی اوردیم خونه دیدیم فقط روی برنج عطری بوده،متاسفانه این حقه بازی ها همیشه هست. من برنج هاشمی گیلان رو بیشتر از بقیه میپسندم البته اگه از فروشنده مطمئن باشید.
__________________

zare آفلاين است   پاسخ با نقل قول
3 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 10-05-2013   #34 (لینک نوشته)
" هـمــــای "
 
sepantman's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

در حال حاضر برنج هاشمی درجه یک گیلان، بعدش طارم از همه بهترن اگه قاطی نداشته باشن... بابابزرگه من مزرعه برنج دارن هاشمی کشت میکنن.سالی حدودا یک تن و نیم بالا میاره.
__________________
آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

أين هادمُ أبنية الشّرك و النّفاق
کجاست آن ویران کننده ی بناهای شرک و نفاق ؟

دعای ندبه
sepantman آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 10-05-2013   #35 (لینک نوشته)
فعال هم میهن
 
shadab's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

نوشته اصلي بوسيله sepantman نمايش نوشته ها
در حال حاضر برنج هاشمی درجه یک گیلان، بعدش طارم از همه بهترن اگه قاطی نداشته باشن... بابابزرگه من مزرعه برنج دارن هاشمی کشت میکنن.سالی حدودا یک تن و نیم بالا میاره.
میشه از پدربزرگتون خرید کرد؟

ويرايش توسط shadab : 10-05-2013 در ساعت 09:31 AM
shadab آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 10-05-2013   #36 (لینک نوشته)
فعال هم میهن
 
shadab's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

نوشته اصلي بوسيله zare نمايش نوشته ها
سلام شاداب عزیز
واقعا که حرف درستی زدی من که خودم پدر و مادرم اصالتا شمالی هستند و همیشه فکر میکردم برنج رو میشناسم تقریبا یک ماه پیش تو شمال برنجی رو به اسم طارم خریدم .چون شنیده بودم اونی که برای نمونه جلوی آدم میگیرن با اونی که تو کیسه هست فرق میکنه ازشون خواستم در کیسه رو باز کنن، روی کیسه برنج معطر گذاشته بودن و با دست خودشون که اونم عطر برنج خوب رو گرفته بود یه مشت برنج جلوی ما گرفتن که ما هم به خاطر عطرش خریدیم و وقتی اوردیم خونه دیدیم فقط روی برنج عطری بوده،متاسفانه این حقه بازی ها همیشه هست. من برنج هاشمی گیلان رو بیشتر از بقیه میپسندم البته اگه از فروشنده مطمئن باشید.
شما نمیدونم کئوم شهری ولی تهران تا دلتون بخواد تو همه چی تقلبه
شنیده بودم تقلب دربرنج زیاده ولی روششو نمیدونستم تا از یک اخوند محترم دریکی ازبرنامه های تی وی شنیدم
ایشون داشتند درمورد تقلب صحبت میکردند که صحبت کشیدبه برنج.گفت لوله قطوری وسط کیسه برنج میزارن و برنج تقلبی رو تو لوله میریزن و برنج مرغوب رو اطراف لوله وبعد لوله خارج میشه
نمیدونم کی باید به وضعاین تقلب ها رسیدگی کنه
shadab آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 10-05-2013   #37 (لینک نوشته)
یــــــــــــانـــــــــــــــا
 
zare's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

نوشته اصلي بوسيله shadab نمايش نوشته ها
شما نمیدونم کئوم شهری ولی تهران تا دلتون بخواد تو همه چی تقلبه
شنیده بودم تقلب دربرنج زیاده ولی روششو نمیدونستم تا از یک اخوند محترم دریکی ازبرنامه های تی وی شنیدم
ایشون داشتند درمورد تقلب صحبت میکردند که صحبت کشیدبه برنج.گفت لوله قطوری وسط کیسه برنج میزارن و برنج تقلبی رو تو لوله میریزن و برنج مرغوب رو اطراف لوله وبعد لوله خارج میشه
نمیدونم کی باید به وضعاین تقلب ها رسیدگی کنه
منم تهرانی ام و و در شهر تقلبها زندگی میکنم
پدرم میگفتند باید دست کرد از وسط گونی برنج رو برداشت و بو کرد.
zare آفلاين است   پاسخ با نقل قول
نوشته را پسندیده است :
قديمي 10-05-2013   #38 (لینک نوشته)
فعال هم میهن
 
shadab's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

نوشته اصلي بوسيله zare نمايش نوشته ها
منم تهرانی ام و و در شهر تقلبها زندگی میکنم
پدرم میگفتند باید دست کرد از وسط گونی برنج رو برداشت و بو کرد.
پس همد ردیمآموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)
علاوه بر عطر ظاهر برنج هم مهمه فکر کنم..البته اینو شما و دوستان شمالی دیگه بهتر میدونید
shadab آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 10-05-2013   #39 (لینک نوشته)
سیده زهره
 
yare-emam's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

نوشته اصلي بوسيله shadab نمايش نوشته ها
پس همد ردیمآموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)
علاوه بر عطر ظاهر برنج هم مهمه فکر کنم..البته اینو شما و دوستان شمالی دیگه بهتر میدونید
من که شمال زندگی می کنم هیچ وقت از مغازه های برنج فروشی خرید نمیکنم
امکان نداره بهت اصلی بدن
من همیشه از کشاورزها می خرم
البته یکسری عوامل روی بهترین برنج طارم هم تاثیر میذاره
مثلا اگه موقع درو کردن هوا بارونی بشه یا مثلا توی شالیکوبی حرارت مناسب نبینه خیلی وارد نیستم اما این عوامل باعث میشه کیفیت برنج پایین بیاد و خیلی زود وابره
خودم یکبار یک برنج طارم گرفته بودم که باید خیلی زود آبکشش میکردی چون زود وا میرفت و به خاطر همین اصلا قد نمی کشید
من اینجا اول چند کیلو نمونه از یه کشاورز می خرم و پخت می کنم اگه راضی بودم برای کل سال برنج می خرم
البته اینجا متاسفانه بیشتر آدم ها از برنج دونه بلند استفاده می کنن مگر اینکه خودشون کشت برنج داشته باشن وگرنه خیلی کم پیش میاد که آدم هایی که خریدار برنج هستند از برنج طارم استفاده کنن
واقعا جای تاسف داره
yare-emam آفلاين است   پاسخ با نقل قول
3 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 10-05-2013   #40 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
irsa's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

با تشکر از همه دوستانی که تجربیاتشونو در اختیار ما گذاشتند
باید بگم به همتون دست مریزاد خیلی خوب تاپیک را نگه داشتید و من واقعا افتخار میکنم به دوستانی چون شما.خیلی زیاد ممنون که در نبود من فعال بودید همچنان مرسی عزیزان خصوصا آقایون عزیزی که در این تالار تجربیات خودشونو بیان میکنند واقعا باید به این ها گفت آفرین بر شما مردان ایرانی خدایی خیلی حال کردم
__________________
میروم و نمیرود از سر من هوای تو


داده فلک سزای من تا چه بود سزای تو
irsa آفلاين است   پاسخ با نقل قول
4 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 10-05-2013   #41 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
irsa's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

خوب حالا منم میگم چجوری برنج میپزم
منم مث بقیه دوستان البته از هردستور یه گزینه بردارید قاطی کنید میشه دستور من
ما صبح ساعت 9 برنج را خیس میکنیم هر پیمانه واسه یه نفر البته زیاد هم میاد.بعد اگه بابام ساعت 12/30بیاد خونه آب را ساعت 11 میذاریم جوش بیاد
من برنج را بدون نمک خیس میکنم چند سالی میشه(اخه تا ظهر ما نمیدونیم میخوایم دمی بخوریم یا چلو اگه نمک بزنیم و نیت دمی بشه و یادمون بره نمک زدیم شورررر میشه)
بعد که آب جوش اومد برنج را میریزم داخلش و نمک هم میزنم و بسته به نوع برنج میذاریم قل بخوره.برنج های پاکستانی(اینا که قد میکشه)خودتونم بکشید شفته نمیشه واسه تازه کار ها خوبه ولی باید زیاد قل بخوره .بعد بین دوتا انگشت یه دونه برنج را له میکنیم مغرش یکم باید سفت باشه نه زیاد
بعد هم آبکش میکنیم
ته برنج را میتونید آب و روغن بریزید بعد نون یا هرچی خواستید بذارید و برنج را بریزیذ داخلش. میتونید هم روغن خالی بریزید و برنج را که ریختید حدود یک پیمانه آب را با دو قاشق روغن بذارید جوش بیاد و بعد روی برنج بدید.
یه نکته جالب و مهم دیگه که از تلویزیون یاد گرفتم:
اگه میخواید ته دیگ برشته بشه یعنی نه بسوزه و نه بیرنگ بشه با پشت کفگیر چنتا سوراخ روی برنج ایجاد کنید اگر سوراخ ها گودتر باشه ته دیگه میسوزه اگه گودیش کم باشه سرخ نمیشه پس در حد وسط گود کنید
امیدوارم متوجه منظورم شده باشید
نکته مهم تر هم که هدی جان اشاره کرد استفاده از شعله پخش کنه وقتی که برنج بخار کرد شعله پخش کن را بذارید زیرش و تا هرموقع که میخواید بذارید دم بکشه تازه ته دیگه خوشگل و برشته و یه دستی هم بهتون میده.
بیشتر نکات را هم که بقیه دوستان گفتند
irsa آفلاين است   پاسخ با نقل قول
3 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 10-08-2013   #42 (لینک نوشته)
فعال هم میهن
 
marde_barani's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

از دوستان عزيز بخاطر مطالب خوبي كه در اين تاپيك گذاشتند تشكر ميكنم .

بالاخره درست كردن پلو و كته رو هم ياد گرفتم
__________________
--------------------------------------------------------------------------

آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)
marde_barani هم اکنون آنلاين است   پاسخ با نقل قول
3 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 10-08-2013   #43 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
iren's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

نوشته اصلي بوسيله marde_barani نمايش نوشته ها
از دوستان عزيز بخاطر مطالب خوبي كه در اين تاپيك گذاشتند تشكر ميكنم .

بالاخره درست كردن پلو و كته رو هم ياد گرفتم
پس امتحان کنین. عکشم بذارید ی کم بخندیم. راسش منکه تا حالا جرات نکردم از کته هام عکس بگیرم
iren آفلاين است   پاسخ با نقل قول
3 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 10-08-2013   #44 (لینک نوشته)
یــــــــــــانـــــــــــــــا
 
zare's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

Exclamation پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

خوب پخت برنج که تموم شد ولی نکته رو در مورد زعفران بگم که بهتر اینه که زعفران ساییده رو با مقداری آب جوش تو یه ظرف ترجیحا بلور بریزید و وقتی برنجتون بخار میکنه با ظرف بذارید روی برنج بعد در قابلمه رو ببندید بخار موجود در قابلمه هم باعث میشه زعفران دم بکشه و هم رنگ بهتری پیدا کنه.
هشدارآموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

هیچ وقت زغفرون رو در ماکروفر نذارید چون به سرعت جوش میاد و سر میره و هم زعفرونتون هدر میره و هم داخل ماکروفرتون افتضاح میشه، میتونید با حرارت کتری هم زعفرون رو دم کنید.
zare آفلاين است   پاسخ با نقل قول
4 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 10-08-2013   #45 (لینک نوشته)
خاتون
 
khatoon's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : آموزش مجازی پخت چلو(پلو، کته)

خب نوبت من شد.
من راستش از برنج لنجانات اصفهان استفاده میکنم(خانواده شوهرم سفارش میدن به کشاورز) که عطر فوق العاده ای داره ولی از لحاظ اندازه کوچیکه. برای همین اکثر اوقات و با توجه به قیمتهای بالا و پایین برنج به مقدار مساوی با برنج پاکستانی قاطیش میکنم و همیشه از اون برنج مخلوط استفاده میکنم.
اکثر اوقات حتی برای مهمون در مقدار کم برنجم رو دمی میکنم. به روشی که مطمئنم ابدا شفته و بهم چسبیده نمیشه.
روشش خیلی ساده ست. برنج رو میتونیم بخیسونیم میتونیم نخیسونیم. من اگر یادم باشه میخیسونم و اگرم نه همزمان با جوش اومدن آب یکم میذارم توی آب جوش بمونه و نرم بشه.
خب به اندازه یک و نیم برابر مقدار برنج خیس خورده و دوبرابر برنج خیس نخورده اب میذاریم توی قابلمه تا جوش بیاد. نمک و روغن بهش میزنیم و بعد هم برنج.
میزان آب رو بعد از اضافه کردن برنج هم میتونید اندازه کنید با بند انگشت برای اینکه دست میسوزه من با چاقو یا دسته قاشق خشک اندازه میزنم و بعد با بند انگشتم مقایسه میکنم.
اگر آب به اندازه نصف بند انگشت روی برنج خیسیده و یک بند انگشت روی برنج نخیسیده باشه عالیه. اضافه ش رو حتما با ملاقه بردارین.
فقط میذاریم آبش خوب بخار بشهو همش میزنیم که ته نگیره. وقتی دیگه روی برنج هیچ آبی نبود باز کمی روغن میزنیم . من دوست دارم ادویه پلویی میزنم. گاهی زردچوبه و یا زعفران.
ادیه پلویی بوی زردچوبه رو میگیره.
و بعد دمش میذاریم. شعله پخش کن یادتون نره.چون برنج خودش بخار داره دیگه شعله رو کم کنید و بذارید دم بکشه. حدود بیست دقیقه تا نیم ساعت دیگه دم میاد.
من این برنج رو حدود 6-7 ساله با این روش میپزم و واقعا گاهی فقی با برنج چلوکش شده نمیکنه و همه تعجب میکنند.
حتی انواع پلو( با ماش، با عدس, لوبیا پلو؛ باقالی پلو ...) رو با همین روش میپزیم و عالی میشن.

ويرايش توسط khatoon : 10-08-2013 در ساعت 04:29 PM
khatoon آفلاين است   پاسخ با نقل قول
3 نفر نوشته را پسندیده اند
پاسخ

برچسب ها
مجازی, چلوپلو،, کته, پخت, آموزش

ابزارهاي موضوع
نحوه نمايش

قوانين ارسال
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is فعال
شکلکها فعال است
كد [IMG] فعال است
كدهاي HTML غير فعال است
Trackbacks are غير فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال


ساعت جاري 10:44 PM با تنظيم GMT +4.5 مي باشد.